Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, αστειεύτηκε ότι θα αφήσει τον Ιλκάι Γκιντογάν εκτός ομάδας για το υπόλοιπο της σεζόν, απ’ την στιγμή που η σύζυγος του Γερμανού μέσου παραπονέθηκε ότι δεν υπήρχαν καλά μέρη για φαγητό στην πόλη.

Η Ιταλίδα σύζυγος του Γκιντογάν, Σάρα Αρφαουί, έγινε πρωτοσέλιδο στην Αγγλία, όταν έγραψε στο Instagram πως δεν κατάφερε να βρει ένα καλό εστιατόριο στο Μάντσεστερ και ότι υπήρχε «απαράδεκτο φαγητό παντού».

Τα σχόλια έγιναν το πρωτοσέλιδο στην «The Sun» και σε άλλες βρετανικές εφημερίδες, ενώ η τοπική «Manchester Evening News» μετέφερε την… οργή των ιδιοκτητών των εστιατορίων, με κάποιους να αναρωτιούνται για το πού πήγε.

Ο Γκουαρδιόλα, που – εκτός των άλλων – είναι και ιδιοκτήτης του καταλανικού εστιατορίου «Tast» στην πόλη, κλήθηκε να σχολιάσει τα παραπάνω στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (7/10) ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τη Σαουθάμπτον το Σάββατο (8/10) για την 10η αγωνιστική της Premier League.

«Είμαι απογοητευμένος που ακόμα δεν δοκίμασαν το εστιατόριό μου (σ.σ. Tast). Αυτό με εκνευρίζει. Ο “Γκίντο” δεν πρόκειται να παίξει ένα λεπτό παραπάνω για το υπόλοιπο της σεζόν», είπε γελώντας ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Θα προσκαλέσω τον Γκιντογκάν και τη σύζυγό του να πάνε στο Tast. Φυσικά και θα φάνε σωστά…».

Βαρύ πρόστιμο για την εισβολή των οπαδών

Στο μεταξύ, μ’ ένα πολύ «τσουχτερό» πρόστιμο τιμώρησε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τη Μάντσεστερ Σίτι, για την εισβολή των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο του «Etihad» τον περασμένο Μάιο για να πανηγυρίσουν, μετά τον αγώνα με την Άστον Βίλα, όπου εξασφάλισε και μαθηματικά τον περσινό τίτλο της Premier League.

Συγκεκριμένα, οι «πολίτες» τιμωρήθηκαν με 295.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών της, που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον… ενθουσιασμό τους μετά τη νίκη με 3-2 (από 0-2), που τους χάρισε τον 4ο τίτλο τα τελευταία πέντε χρόνια στο αγγλικό πρωτάθλημα.