Στον αγώνα με τον Ιωνικό, πριν τρεις μέρες, οι οπαδοί της ΑΕΚ απόλαυσαν για πρώτη φορά την ομάδα τους στο νέο γήπεδο, την OPAP Arena, όπως απόλαυσαν και την παρθενική πτήση του αετού της ομάδας που ονομάστηκε «Οδυσσέας» και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής.

Η Ένωση μπήκε σε μια νέα εποχή έχοντας πλέον το νέο της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο υπάρχουν και… σκηνικά που δεν είχαν δει μέχρι τώρα οι οπαδοί της. Όπως, για παράδειγμα, η πτήση του αετού που φέρνει τη μπάλα πριν την έναρξη του αγώνα.

Ένας αετός που ονομάστηκε «Οδυσσέας» και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως αποκάλυψε ο Στράτος Σεφτελής με την ακόλουθη ανάρτησή του στο Facebook…

«Επειδή ίσως αναρωτιέστε γιατί ο αητός που πετάει μέσα στην “Αγιά-Σοφιά” ονομάζεται Οδυσσέας. Να γιατί: Το 1962 ο Οδυσσέας Νταβονάκος, 24 ετών, ήταν Έλληνας κάτοικος της Πόλης και διατηρούσε σύμφωνα με γνωστούς του, ένα περίπτερο.

Ο ίδιος ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ που παρά το γεγονός ότι η έδρα της ομάδας είναι στην Αθήνα, η κυρία βάση είναι στην Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε το προσδιορίζει χαρακτηριστικά και το όνομα της ομάδας.

Ο ίδιος παρακολουθούσε την ομάδα του και πουλούσε ελληνικές εφημερίδες με κύρια πρωτοσέλιδα την ΑΕΚ.

Ένα βράδυ για αγνώστους λόγους μια μικρή ομάδα Τούρκων (3-4 ατόμων), πλησίασε απειλητικά τον Οδυσσέα και του ζήτησαν να μην ξαναμιλήσει ελληνικά και να κλείσει το περίπτερο του.

Ο ίδιος αρνήθηκε και (εικάζεται πως) ζήτησε στους Τούρκους να απομακρυνθούν. Η συνέχεια δεν είναι γνωστή μέχρι το επόμενο πρωί.
Την επόμενη λοιπόν ο άτυχος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε μια πλαγιά κοντά στο περίπτερο του, με φανερά χτυπήματα στο πρόσωπο και ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι.

Η είδηση έγινε γνωστή στην Πόλη ειδικά στους Έλληνες κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν, ανούσια όπως στην πορεία φάνηκε, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του Οδυσσέα…

Στην έδρα της ΑΕΚ, το γήπεδο «Αγία-Σοφία» που εγκαινιάστηκε το 2022, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε κάθε παιχνίδι κάνει την εμφάνιση του ο αετός, με το όνομα Οδυσσέας.

Όνομα που δόθηκε προς τιμήν του αδικοχαμένου Έλληνα φιλάθλου της ΑΕΚ, από την πόλη-σήμα ολοκλήρου του σωματείου…».

Επειδή ίσως αναρωτιέστε γιατί ο αητός που πετάει μέσα στην Αγια Σοφια ονομάζεται Οδυσσέας. Να γιατί:Το 1962 ο Οδυσσέας…

Posted by Stratos Seftelis on Thursday, October 6, 2022