Η ΑΕΚ μπήκε σε μια νέα εποχή με την είσοδό της στο νέο γήπεδο και όλοι αισιοδοξούν για την πορεία της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα από εδώ και πέρα, με τη διοίκηση να παρακολουθεί παράλληλα τις κινήσεις και ενός πρώην προπονητή της ομάδας, του Μανόλο Χιμένεθ, αφού μέσω αυτού μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις με πρόταση για τον Πέτρο Μάνταλο, για τον οποίο το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.

Εντυπωσιακά εγκαίνια, επιβλητική νίκη στο πρώτο παιχνίδι εκεί, ατμόσφαιρα που ακόμη θυμούνται όσοι την έζησαν από κοντά… Η OPAP Arena, με λίγα λόγια, άλλαξε αμέσως προς το καλύτερο την ψυχολογία όλων εντός ή γύρω από την Ένωση και αυτό που περιμένουν διοίκηση και οπαδοί είναι ότι η ομάδα του Αλμέιδα θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, δείχνοντας έτοιμη να κυνηγήσει μέχρι τέλους την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Το κλίμα, επομένως, είναι απλά τέλειο αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ, στην οποία ενδέχεται να υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή τους προσεχείς μήνες. Ενδέχεται, δηλαδή, να αποχωρήσει ο πρώην αρχηγός της, ο παίκτης που δίχασε, ως ένα σημείο, τον κόσμο της, αφού είχε και έχει υποστηρικτές, όπως είχε και έχει και haters. Ο Μάνταλος, για τον οποίο ο λόγος, δεν αποτελεί πλέον βασική επιλογή για τους κιτρινόμαυρους και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να έρθει πρόταση από Άμπου Ντάμπι.

Ο Μανόλο Χιμένεθ

Περιμένουν Χιμένεθ έχοντας έτοιμο τον αντικαταστάτη

Γιατί συγκεκριμένα από Άμπου Ντάμπι; Γιατί εκεί είναι πλέον ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ανέλαβε την Αλ Ουάχντα. Και είναι γνωστό ότι ο Ισπανός πρώην προπονητής της ΑΕΚ λάτρευε και λατρεύει τον Μάνταλο. Έτσι, στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ μάλλον δεν έχουν και τόσο άδικο που πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα ο Μανόλο θα κάνει κίνηση, θα κάνει δηλαδή πρόταση για την απόκτηση του 31χρονου διεθνή επιθετικού μέσου.

Στην Ένωση, άλλωστε, έχουν φροντίσει και έχουν έτοιμο τον αντικαταστάτη. Ο λόγος για τον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος παραμένει ως δανεικός μέχρι τον Ιανουάριο στον Βόλο αλλά ποντάρουν πολλά πάνω του οι άνθρωποι της ΑΕΚ για το μέλλον. Δεν θα πρέπει, επομένως, να αποκλειστεί τίποτα για τον Μάνταλο, ο οποίος μπήκε και στο νέο γήπεδο της Ένωσης αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα το χαρεί για… χρόνια. Τουλάχιστον ως παίκτης της ομάδας.