Το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και στη Μπαρτσελόνα επιθυμούν την επιστροφή του, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν το πώς μπορεί να γίνει αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής El Mundo Deportivo.

Ο Αργεντίνος έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει για ακόμη ένα χρόνο τη συνεργασία του με τη γαλλική ομάδα, αφού το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ήταν για 2+1 χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα με σιγουριά ότι θα κάνει κάτι τέτοιο.

Όλα είναι ανοιχτά, επομένως, σε ό,τι αφορά το μέλλον του Μέσι και στη Βαρκελώνη τον θέλουν ξανά κοντά τους. Αυτό αναφέρει η El Mundo Deportivo, τονίζοντας ότι στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα έχουν αρχίσει να καταστρώνουν το πλάνο για την επιστροφή του Αργεντίνου. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι φυσικά και ο λόγος είναι οικονομικός.

Με τη La Liga να προειδοποιεί τη Μπαρτσελόνα ότι θα πρέπει να ρίξει κατά 200 εκατ. ευρώ το μισθολόγιό της -το οποίο φτάνει στα 600 εκατ. ευρώ- για την επόμενη σεζόν, μοιάζει πολύ δύσκολο να υπάρξει επιστροφή του Μέσι. Εκτός κι αν δεχθεί να υπογράψει ένα… συμβολικό συμβόλαιο, ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ή αν υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών που έχουν υψηλά συμβόλαια, όπως για παράδειγμα οι Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Πικέ και Άλμπα.

Όπως και να έχει, η υπόθεση δεν είναι εύκολη για τους Ισπανούς, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν είναι διατεθειμένη να προσφέρει στον Αργεντίνο ό,τι θέλει προκειμένου να τον πείσει να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στην ομάδα.