Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν ξεσηκωθεί λόγω της νέας μεταγραφικής βόμβας που ρίχνει η ομάδα τους με την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά κανείς φυσικά δεν ξεχνάει την πρώτη και μεγαλύτερη, τον Μαρσέλο, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο στα social media για την πρώτη του εβδομάδα στους Πειραιώτες, αρχίζοντας έτσι και τη σχετική διαφήμιση του κλαμπ σε όλο τον κόσμο μέσω των social media.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου είναι στην κατηγορία αυτών που δεν γίνονται μόνο για αγωνιστικούς λόγους, ασχέτως αν αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο. Το να βοηθήσει, δηλαδή, αγωνιστικά την ομάδα. Και με δεδομένη την αξία, την κλάση, την εμπειρία του Μαρσέλο, δεν υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει για το γεγονός ότι θα βοηθήσει και μάλιστα πολύ. Από εκεί και πέρα, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν γίνεται μόνος του να διορθώσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και φαίνονται σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή και συνολικά όλης της ομάδας, όχι ενός παίκτη μόνο. Όσο καλός κι αν είναι αυτός.

Ο Μαρσέλο, επομένως, προπονείται καθημερινά και ανεβάζει συνεχώς ρυθμό για να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα έτοιμος από όλες τις απόψεις για να μπει στο γήπεδο. Κάτι που υπολογίζεται να γίνει τέλη του μήνα. Ο Βραζιλιάνος, άλλωστε, όσο κι αν δούλευε μόνος του μέσα στο καλοκαίρι, είναι λογικό να έχει μείνει πιο πίσω από τη στιγμή που δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα. Καθημερινά, επομένως, κάνει το πρόγραμμά του στο Ρέντη και το κάνει με… ηθικό ακμαιότατο. Κάτι που φαίνεται άλλωστε και από την ανάρτηση που έκανε τώρα.

Η μεγαλύτερη διαφήμιση για τον Ολυμπιακό

Μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Ο Μαρσέλο έχει περισσότερους από 58 εκατ. ακόλουθους και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται… όλο το ποδόσφαιρο. Μεγάλα ονόματα παικτών, μεγάλα ονόματα προπονητών, μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ, αμέτρητοι οπαδοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όλοι αυτοί, λοιπόν, θα ενημερώνονται πλέον και για τον Ολυμπιακό μέσω του Βραζιλιάνου. Καταλαβαίνει ο καθένας, επομένως, για τι μεγέθους διαφήμιση μιλάμε.

Σαν κι αυτή, δηλαδή, που άρχισε ήδη, μέσω του βίντεο που ανέβασε ο Βραζιλιάνος. Ένα βίντεο στο οποίο δείχνει το… backstage από την άφιξή του στην Αθήνα και την παρουσίασή του στο Καραϊσκάκη μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς που παραληρούσαν. Ένα βίντεο στο οποίο ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης λέει επί λέξει, μετά την πρώτη του γνωριμία με τους οπαδούς των Πειραιωτών, ότι είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες του στο ποδόσφαιρο.

Ένα βίντεο, το οποίο ο Μαρσέλο συνοδεύει με το εξής μήνυμα: «Μια εβδομάδα από το ξεκίνημα αυτής της νέας περιπέτειας, τόσο ενθουσιασμένος να το ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα σ’ ένα παιχνίδι. Σας ευχαριστώ». Και κάπως έτσι, εκατομμύρια κόσμος σε όλο τον κόσμο μπορεί να «ζει» τον Ολυμπιακό μέσω του Βραζιλιάνου. Τι καλύτερο για ένα ελληνικό ποδοσφαιρικό κλαμπ σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε δύσκοη φάση όπως δείχνει και το ranking της UEFA;