Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ορεξάτος και να έχει 26 πόντους και 7 ριμπάουντ, η Ελλάδα, παρά τις σημαντικές απουσίες της, νίκησε εύκολα με 85-68 το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ, έκανε ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ και στρέφει πλέον την προσοχή τους στο Eurobasket, όπου ο στόχος θα είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Με τον Ντόρσεϊ να μπαίνει στο ματς έτοιμος να εκτελέσει, τον Παπανικολάου να βοηθάει στο σκοράρισμα και τον Αντετοκούνμπο να μην έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στην άμυνα του Βελγίου, η Εθνική ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να πάρει από την αρχή όχι απλά το προβάδισμα αλλά και μια καλή διαφορά, η οποία έφτασε στο +15 (30-15) με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε 4/4 τρίποντα, 8/11 δίποντα και 6 ασίστ σε αυτό το διάστημα, για να ακολουθήσει ένα πιο χαλαρό δεύτερο 10λεπτο, στο οποίο όμως η διαφορά δεν μειώθηκε. Αντιθέτως, έφτασε και στο +20 (49-29), για να ολοκληρωθεί τελικά το πρώτο ημίχρονο με την Ελλάδα στο +16 (49-33).

Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα ήλεγξε απολύτως την κατάσταση στις υπόλοιπες δύο περιόδους, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει. Με τον Καλάθη να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις έχοντας 12 πόντους και 5 ασίστ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατηρούσε συνεχώς στο ίδιο επίπεδο τη διαφορά, ενώ πλην των Αντετοκούνμπο και Καλάθη έκανε καλή εμφάνιση αυτή τη φορά και ο Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε 22 πόντους με 3/5 τρίποντα.

Αν βελτιωθεί η κατάσταση και στις βολές, τομέας στον οποίο η Εθνική ομάδα υστερεί, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα ενόψει Eurobasket.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 49-33, 64-44, 85-68