Εξελίξεις και μάλιστα σημαντικές αναμένονται στον Ολυμπιακό, αφού ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του βρίσκεται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων και οι πιθανότητες για deal είναι αυξημένες, με το θέμα να ξεκινάει από τους Άγγλους και να συνεχίζεται από τους Ιταλούς, όπου δύο ομάδες έχουν στη λίστα τους τον Μαντί Καμαρά, για τον οποίο ο λόγος, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επικείμενη συμφωνία.

Την Τετάρτη (24/8) Άγγλοι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για ενδιαφέρον των Λέστερ και Νιούκαστλ για τον 25χρονο χαφ, προαναγγέλοντας μάλιστα επίσημες προτάσεις. Μία μέρα μετά, όμως, στο παιχνίδι μπήκαν οι Ιταλοί και στη γειτονική χώρα υποστηρίζουν ότι δεν είναι «αστείο» αλλά πολύ σοβαρό το όλο θέμα. Ας δούμε, όμως, πώς έχουν τα δεδομένα μέχρι στιγμής, με βάση και τα όσα μετέδωσε το έγκυρο Sky Italia πριν λίγη ώρα.

Ο Καμαρά από την αρχή του καλοκαιριού φημολογείται ότι αποτελεί στόχο της Μόντσα, η οποία για πρώτη φορά ανέβηκε στη Serie A και θέλει φυσικά να παραμείνει. Και πρόκειται για ομάδα που είναι καλά οικονομικά, αφού ανήκει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Αντριάνο Γκαλιάνι, ο Νο2 του κλαμπ, προσέλαβε τον Φρανσουά Μοντεστό για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, οι φήμες για τον Καμαρά εντάθηκαν. Παρ’ όλα αυτά, παρέμειναν φήμες, δεν υπήρξε κάποια επίσημη κρούση.

Τώρα, όμως, η κατάσταση άλλαξε. Και άλλαξε επειδή η Ρόμα χάνει για αρκετούς μήνες τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ, την πιο δυνατή μεταγραφή που έκανε μέσα στο καλοκαίρι για τη μεσαία γραμμή της, αφού υπέστη κάταγμα στην κνήμη στην προπόνηση. Έτσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε την απόκτηση ενός χαφ και η διοίκηση κινητοποιήθηκε άμεσα. Οι Ρωμαίοι έκαναν κρούση στη Γιουβέντους για τον Ντένις Ζακαρία, μίλησαν με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Σαούλ και τελικά κατέληξαν στον Καμαρά, τον οποίο έθεσαν ως προτεραιότητα.

Έντονο ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Μαντί Καμαρά

«Διέλεξε Ρόμα ο παίκτης, αυτή θα είναι η πρόταση»

Την ίδια ώρα, στη γειτονική χώρα εμφανίστηκαν και ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για κινητοποίηση της Μόντσα και επαφές με την πλευρά του παίκτη. Για τη νεοφώτιστη ομάδα της Serie A, όμως, φαίνεται ότι είναι αργά. Γιατί; Επειδή ο παίκτης επέλεξε τη Ρόμα. Αυτό μετέδωσαν πριν λίγη ώρα στο Sky Italia, προσθέτοντας ότι στη Ρώμη είναι αισιόδοξοι ότι το θέμα θα κλείσει μέσα σε λίγα 24ωρα. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να ικανοποιηθεί ο Ολυμπιακός, οι άνθρωποι του οποίου διέρρεαν πάντα ότι δεν πρόκειται να συζητήσουν καν πρόταση χαμηλότερη των 10 εκατ. ευρώ για τον χαφ από τη Γουινέα. Υπήρχαν μάλιστα και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απαιτήσεις που θα φτάσουν στα 13-15 εκατ. ευρώ.

Στην Ιταλία, πάντως, προς το παρόν δεν αναφέρονται σε ποσά, αλλά τονίζουν ότι η πρόταση τη Ρόμα θα είναι για δανεισμό με οψιόν αγοράς. Και λογικά το ποσό που θα προβλέπεται στην οψιόν αγοράς θα είναι υψηλό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν θα πει «ναι». Όπως και να έχει, στη γειτονική χώρα τα ρεπορτάζ για τη Ρόμα και τον Καμαρά δίνουν και παίρνουν, οπότε αναμένονται εξελίξεις άμεσα. Ο χρόνος, άλλωστε, πιέζει τους Ρωμαίους και θα πρέπει άμεσα να κινηθούν επισήμως για τον παίκτη, καταθέτοντας την πρότασή τους στους Πειραιώτες.