Χρυσή στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στέφθηκε η Ελίνα Τζένγκο. Πριν ακόμα γίνει 20 ετών μίλησε για την επιτυχία της, τους γονείς της και τις θυσίες που έχουν κάνει.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και δέχομαι την αγάπη του κόσμου, προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Νομίζω το περίμενα το μετάλλιο, γιατί μπήκα πολύ προετοιμασμένη σε αυτόν τον αγώνα. Είχα μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά είπα ότι δεν θέλω να τελειώσει έτσι η σεζόν μου και μπήκα στον αγώνα και τα κατάφερα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αποκάλυψε ότι το πρώτο τηλεφώνημα μετά το χρυσό μετάλλιο το έκανε στους γονείς της οι οποίοι, όπως είπε, «μου λένε κάθε φορά “Eλίνα, δεν θα σε δούμε, θα περιμένουμε τηλεφώνημα σου μετά”, γιατί αισθάνονται ότι μου περνούν το άγχος».

Η Ελίνα Τζένγκο δεν κατάφερε, μάλιστα, να συγκρατήσει τα δάκρυά της μιλώντας για τις θυσίες τον γονιών της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν σταμάτησαν να πιστεύουν σε μένα».

Όπως είπε πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 2018. «Είναι κακό να έχεις μεγαλώσει σε μία χώρα και δεν μπορείς να αγωνιστείς γι’ αυτή. Ψυχολογικά αυτό με κατέστρεφε».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό ρωτήθηκε και για τα συναισθήματά της απέναντι στην Ελλάδα και την Αλβανία, χώρα στην οποία γεννήθηκαν οι γονείς της. «Έχω γεννηθεί εδώ, έχω μεγαλώσει εδώ, η Ελλάδα είναι η χώρα μου. Είμαι από την Αλβανία, οι γονείς μου είναι από εκεί. Δεν έχω βιώσει ρατσισμό, οι άνθρωποι στο χωριό που μένουμε μου έχουν φερθεί όμορφα από παιδί, ήμουν πολύ κοινωνική κι εγώ».

Αν και, όπως είπε, «μου έρχονται και πολλά αρνητικά μηνύματα επειδή κατάγομαι από την Αλβανία» η Ελίνα Τζένγκο απάντησε ότι «νιώθω όμορφα που είμαι από την Αλβανία, αλλά είμαι και Ελληνίδα, έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εδώ».

Όσο για τη στήριξη της Πολιτείας στους αθλητές ανέφερε: «Η Πολιτεία δυστυχώς στηρίζει τους αθλητές μόνο όταν φτάσουν ψηλά. Τότε δεν την έχουμε ανάγκη, τότε έρχονται οι χορηγοί μας. Να βοηθάνε τα παιδιά από μικρές ηλικίες» ανέφερε.