Σε πελάγη ευτυχίας η Ελίνα Τζένγκο, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον θρίαμβό της στον τελικό του ακοντισμού.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Χαίρομαι που συνεχίζω την παράδοση στον ακοντισμό. Τον περίμενα αυτόν τον αγώνα και έκανα υπομονή. Ηταν όνειρο να αγωνίζομαι κόντρα στην Σποτάκοβα. Ανατριχιάζω και μόνο που την βλέπω από κοντά. Μεγάλωσα βλέποντάς την στην τηλεόραση και ήλπιζα να την αγωνιστώ μαζί της. Να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα και είμαι πλέον στην ελίτ. Είμαι πολύ ευτυχισμένη» είπε αρχικά.

Για τον αγώνα της, πρόσθεσε: «Ευχαριστήθηκα την πρώτη βολή που ήταν μία σταθερή 60αρα και θα με έβαζε σίγουρα στην 8αδα. Εκεί χαλάρωσα και είπα ότι θα τα δώσω όλα. Στο ρεκόρ ο κόουτς τρελάθηκε, το ίδιο κι εγώ. Την περίμενα την 65αρα. Το σκεφτόμουν όλη την ώρα».

Οσον αφορά για την υποδοχή που περιμένει να έχει, η Τζένγκο είπε: «Ολοι στην ομάδα το πρωί μου έλεγαν πως πάω για το χρυσό. Το πίστευαν περισσότερο από μένα και αυτό μου έδωσε ώθηση» ανέφερε η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης

H Τζένγκο σε ηλικία 19 ετών και 350 ημερών έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό και η νεότερη χρυσή μεταλλιούχος της Ελλάδας σε μεγάλη διοργάνωση.