Πιάνοντας καλή απόδοση και αποφεύγοντας τα λάθη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθάρισε με 2-0 σετ τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν από την Αργεντινή και πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του τουρνουά στο Σινσινάτι, έχοντας ως στόχο να φτάσει ως το τέλος και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η παράδοση έλεγε ότι οι νίκες ήταν μοιρασμένες (2-2) στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο, αλλά ο Έλληνας τενίστας ήταν αποφασισμένος να πάρει προβάδισμα και το έκανε, συνεχίζοντας την πορεία του προς τον τελικό στο Σινσινάτι. Αυτό, άλλωστε, έγινε σαφές από το ξεκίνημα, αφού ο Τσιτσιπάς μπήκε εντυπωσιακά στον αγώνα και προηγήθηκε με 4-0, παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-3.

Το μόνο που είχε να κάνει ο Στέφανος, επομένως, ήταν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σετ και το έκανε, παρά το γεγονός ότι προς το τέλος πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα. Η ανωτερότητά του, όμως, ήταν τέτοια που δεν γινόταν να στραβώσει κάτι στο παιχνίδι και η επιβεβαίωση ήρθε με το 6-3 που σήμανε το 2-0 στα σετ και την πρόκριση στους «8».

Εκεί, αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Σεμπάστιαν Κόρντα ή Τζον Ίσνερ, με τον Τσιτσιπά να είναι το φαβορί όποιος κι αν είναι απέναντί του.

Τα σετ: 6-3, 6-3