Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο, προς ικανοποίηση και των οπαδών του όπως δείχνει το κλίμα που επικρατεί γύρω από την ομάδα, αλλά δεν αποκλείεται στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου να έχουμε και μια δυνατή αποχώρηση, αφού ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων και σύντομα θα έρθει νέα πρόταση, έπειτα από αυτή της Βερόνα.

Οι οπαδοί, όχι μόνο των πράσινων αλλά όλων των ομάδων, θέλουν πάντα ενίσχυση. Θέλουν πάντα να γίνονται μεταγραφές, να έρχονται νέα πρόσωπα. Και παράλληλα, φυσικά, δεν θέλουν ποτέ να αποχωρεί κάποιος από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Λογικό. Λογικό, όμως, είναι το να υπάρχουν και πωλήσεις και όχι μόνο αποκτήσεις σε μια μεταγραφική περίοδο και ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να αποτελέσει εξαίρεση. Αρκεί, φυσικά, να ικανοποιηθεί οικονομικά η ΠΑΕ, να μπουν στο ταμείο καλά λεφτά. Τα οποία είτε θα καλύψουν τα έξοδα των μεταγραφών, ώστε να υπάρχει οικονομική ισορροπία, είτε θα επενδυθούν στη συνέχεια σε άλλες μεταγραφές.

Αυτά τα λεφτά, λοιπόν, στους κυπελλούχους Ελλάδας, όσο κι αν δεν αρέσει στον κόσμο τους κάτι τέτοιο, μπορεί να τα φέρει ο Αλεξανδρόπουλος. Για την ακρίβεια, για τον 20χρονο Έλληνα μέσο έχει ήδη έρθει μια πρόταση και είναι από την Ιταλία. Από τη Βερόνα, συγκεκριμένα, η οποία πρόσφερε στον Παναθηναϊκό το ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Ποσό που δεν κρίθηκε ως ικανοποιητικό, όμως, με αποτέλεσμα η απάντηση που έλαβαν οι Ιταλοί να είναι αρνητική. Γεγονός, πάντως, που δεν τους πτοεί, αφού στη γειτονική χώρα υπάρχουν ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για νέα πρόταση που θα γίνει σύντομα. Πρόταση, όμως, που θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη από την προηγούμενη και όχι από τα 3 εκατ. ευρώ να ανέβουν, για παράδειγμα, στα… 3,5.

Αυτό που λένε στην πράσινη ΠΑΕ είναι ότι όποια ομάδα θέλει τον Αλεξανδρόπουλο θα πρέπει να δώσει αρκετά περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα που είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι τέτοιο.

Ετοιμάζεται η Σπόρτινγκ…

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Ποια, όμως, είναι αυτή η ομάδα; Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από μάνατζερ και ξένους δημοσιογράφους, πρόκειται για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ομάδα με την οποία ο Παναθηναϊκός έχει καλές σχέσεις λόγω και της υπόθεσης του Αντράζ Σπόραρ. Οι Πορτογάλοι, λοιπόν, φέρονται να έχουν βάλει στο μάτι τον Αλεξανδρόπουλο και να ετοιμάζουν την πρόταση που θα καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες. Και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στη Λισαβόνα ξέρουν καλά ότι οι πράσινοι απέρριψαν 3 εκατ. ευρώ.

Αν όντως κάνουν πρόταση, επομένως, θα είναι αισθητά καλύτερη από αυτή της Βερόνα. Η Σπόρτινγκ, άλλωστε, είναι ομάδα που συνηθίζει να το κάνει αυτό. Να δίνει, δηλαδή, καλά ποσά για να αποκτήσει νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους στη συνέχεια πουλάει σε μεγαλύτερα κλαμπ με πολύ περισσότερα λεφτά από αυτά που ξόδεψε για να τους αποκτήσει. Και ακριβώς αυτό θέλει να κάνει με τον 20χρονο άσο, τον οποίο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλουν στην ομάδα και τη φετινή σεζόν, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο ακόμη.

Αν, πάντως, υπάρξει πώλησή του, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια κάλυψης του κενού που θα αφήσει, στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου.