Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει, αφού με το 1-1 στην Τούμπα, στη ρεβάνς της ήττας του με 2-0, αποκλείστηκε από τη Λέφσκι Σόφιας στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με το κλίμα να είναι βαρύ τόσο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και για τους παίκτες.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ κακοί στον πρώτο αγώνα πριν μία εβδομάδα και δεν παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι απόψε (28/7), με συνέπεια να αποκλειστούν από την Ευρώπη σε… χρόνο ρεκόρ. Ένας αποκλεισμός, τον οποίο κλήθηκε να σχολιάσει στον ΣΠΟΡ FM ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, ένας από τους πιο έμπειρους ρεπόρτερ των ασπρόμαυρων, λέγοντας τα εξής…

«Δίκαια προκρίθηκε η Λέφσκι και πρέπει να τονίζεται αυτό, έπαιξαν 180 λεπτά οι δύο ομάδες, οι Βούλγαροι προηγήθηκαν και στα δύο από… πάσες παικτών του ΠΑΟΚ. Ας πρόσεχαν. Από εκεί και πέρα οι Βούλγαροι διαχειρίστηκαν εύκολα τον αγώνα. Μέχρι τις αποβολές, γιατί μετά χάλασε το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρό πρόβλημα τακτικά, δεν μπορούσε να διασπάσει την παράταξη των αντιπάλων.

Αποδείχθηκε ότι ίσως με Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ βασικούς να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Αυτό που είδαμε ήταν ότι ο ΠΑΟΚ έδειχνε καλύτερος ως ομάδα μόνο για 10 λεπτά στη Βουλγαρία και για περίπου ένα 20λεπτο στην Τούμπα. Τι να πούμε μετά από αυτό; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι καλύτερη ομάδα η Λέφσκι αλλά είναι πιο έτοιμη.

Απογοήτευση για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα πολλά λάθη στον πρώτο αγώνα, εκεί έγινε η ζημιά. Είναι μια χρονιά ανανέωσης για την ομάδα, αναμένονταν δυσκολίες και ήρθαν από νωρίς. Θα δούμε πώς θα το διαχειριστεί αυτό στη συνέχεια. Είναι πολύ μεγάλη η αποτυχία. Χάνεται ένας μεγάλος στόχος τόσο αγωνιστικός όσο και οικονομικός. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δημιουργήσει ένα νέο ρόστερ αλλά υποτίμησε τα πρώτα του παιχνίδια. Γίνονταν αλλαγές στην ομάδα ακόμη και 5-6 μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι.

Μόνο ένα πλεονέκτημα υπάρχει και δεν το λέω για να χρυσώσω το χάπι: Όταν παίζεις ένα παιχνίδι την εβδομάδα είσαι πιο έτοιμος. Ο Λουτσέσκου το είχε ζήσει αυτό και στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα. Θα δούμε πώς θα το διαχειριστεί όλο αυτό ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα. Θα βρουν μπροστά τους τις δυσκολίες και κυρίως ο Λουτσέσκου που θα έχει και το πιο δύσκολο έργο».