Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του HBO «The Shop» (σ.σ. την παραγωγή την κάνει η media company του) και μιλώντας για το που δεν του αρέσει να παίζει είπε το γήπεδο των Μπόστον Σέλτικς, «TD Garden». Κι όχι επειδή είναι ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη αντιπαλότητα εδώ και δεκαετίες.

«Γιατί μισείς τη Βοστόνη;», ρωτήθηκε λοιπόν ο «βασιλιάς» του NBA και δεν… έκρυψε τα συναισθήματά του ούτε μάσησε τα λόγια του. «Γιατί είναι γ… ρατσιστές. Θα τους ακούσεις να πουν οτιδήποτε. Και είναι εντάξει. Είναι η ζωή μου, γ…, αντιμετωπίζω (τέτοιες συμπεριφορές) όλη μου τη ζωή, δεν με πειράζει. Ακούω τα σχόλια τους. Αν βρίσκεται κάποιος κοντά μου, του τη “λέω” πολύ γρήγορα και συνεχίζω να παίζω, αλλά η αλήθεια είναι πως θα πουν οτιδήποτε θέλουν να πουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, θυμήθηκε κι ένα περιστατικό το 2012 όσο αγωνιζόταν στους Μαϊάμι Χιτ όταν έπειτα από τη νίκη της ομάδας του μέσα στο γήπεδο των Μπόστον Σέλτικς ένας οπαδός του έριξε μπίρα ενώ επέστρεφε στ’ αποδυτήρια. «Είχαν ακόμη και μπλουζάκια που έγραφαν “Γ… τον LBJ (τα αρχικά του), νομίζω πως τα πουλούσε η ίδια η ομάδα», πρόσθεσε.

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι αστέρες του NBA έχουν αναφερθεί με αρνητικά σχόλια για τη συμπεριφορά των οπαδών των Μπόστον Σέλτικς. Στη διάρκεια των πρόσφατων τελικών κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς παράπονα εξέφρασαν τόσο ο Ντρέιμοντ Γκριν όσο και ο Κλέι Τόμπσον για τις βρισιές που άκουσαν από την εξέδρα. Τον περασμένο Μάιο ήταν ο Κάιρι Ίρβινγκ των Μπρούκλιν Νετς εκείνος που αποκάλυψε πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση όσο αγωνιζόταν στην ομάδα της Βοστόνης.

Το παράδοξο στην περίπτωση του ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πως κατέχει ποσοστό μετοχών στην εταιρία Fenway Sports Group που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρία της ομάδας μπέιζμπολ της Βοστόνης, Μπόστον Ρεντ Σοξ, αλλά και της Λίβερπουλ μεταξύ άλλων.