Ο Παναθηναϊκός είναι στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν και στο πρώτο φιλικό παιχνίδι αντιμετώπισε τη Γουότφορντ με την οποία ήρθε ισόπαλος 0-0, σε ένα ματς με χαμηλό ρυθμό και όχι πολλές μεγάλες φάσεις, αν και θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα και οι δύο ομάδες.

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας, πάντα και για όλες τις ομάδες, είναι ευκαιρία για ξεμούδιασμα από τις συνεχείς προπονήσεις και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται. Δεν μπορεί, επομένως, κανείς να έχει την απαίτηση από την ομάδα του να… πετάει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προφανώς δεν περίμενε να δει κάτι τέτοιο από τους πράσινους. Ήθελε, όμως, να τους δει να έχουν την εικόνα ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και την είχαν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή φάση στο 10′ με τον Σαρδέλη, ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Μπάχμαν, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους Άγγλους να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά να μην απειλούν τους πράσινους, οι οποίοι λειτουργούσαν καλά ανασταλτικά.

Στο 27′ οι πράσινοι είχαν ένα μακρινό σουτ του Ιωαννίδη που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάχμαν και λίγα λεπτά μετά, στο 30′, ο Σάντσες αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, αφήνοντας τη θέση του στον Βαγιαννίδη.

Από εκεί και πέρα, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε πολλές αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν δεδομένο ότι δύσκολα θα βελτιωνόταν ο ρυθμός του παιχνιδιού. Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να δώσει σε όλους την ευκαιρία να αγωνιστούν, ο Αϊτόρ προσπάθησε να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ στο 63′ αλλά ο Κογιέ απέκρουσε και το 0-0 έμεινε ως το τέλος, με τους πράσινους να συνεχίζουν τη δουλειά τους ενόψει της νέας σεζόν.