Έχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία και έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Άλκμααρ και τη νίκησε με 1-0 σε φιλικό αγώνα χάρη σε γκολ του Σισέ έπειτα από κόρνερ του Ζινκερνάγκελ, συνεχίζοντας τη δουλειά ενόψει Μακάμπι Χάιφα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε στον Βρσάλικο την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο και είχε στην αρχική 11άδα και τον Ζινκερνάγκελ, με τους Πειραιώτες να γίνονται απειλητικοί στο 2′ από το κλέψιμο του Μαντί Καμαρά αλλά ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να σουτάρει. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό και στο 17′, για να έρθει στο 17′ η ευκαιρία με τον Μασούρα, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Βέρχαλστ, μετά τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ.

Όπως και να έχει, τα λεπτά περνούσαν με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλός ανασταλτικά και να μην επιτρέπει στους Ολλανδούς να απειλήσουν, αλλά ήταν μέτριος δημιουργικά, με συνέπεια να δυσκολεύεται κι αυτός να κάνει κάτι καλό επιθετικά. Παρ’ όλα αυτά, το γκολ ήρθε πριν το ημίχρονο: Κόρνερ του Ζινκερνάγκελ στο 45′, κεφαλιά του Σισέ και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Μαρτίνς έβγαλε τον Βρσάλικο για να βάλει τον Άβιλα και στο 55′ ο Ζινκερνάγκελ είχε πολύ καλή ευκαιρία για το 2-0, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το πλασέ που έκανε εντός περιοχής και αφού προηγουμένως είχε ελιχθεί ωραία. Μία από τις λίγες πολύ καλές φάσεις του αγώνα, με τους Πειραιώτες να έχουν τον έλεγχο, να μην κινδυνεύουν αλλά να μην μπορούν και να γίνουν απειλητικοί.

Ο Μαρτίνς έκανε μαζεμένες αλλαγές στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης θέλοντας να ξεκουράσει κάποιους αλλά και να κάνει δοκιμές, ο Ρέαμπτσιουκ στο 92′ αντέδρασε πολύ ωραία σε διπλή ευκαιρία της Άλκμααρ για να μείνει το 1-0 και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ, ξανά με κεφαλιά του Σισέ, αλλά ο Βέρχαλστ απέκρουσε αυτή τη φορά.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Βρσάλικο (46′ Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (71′ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (83′ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά (71′ Εμβιλά), Μασούρας, Α. Καμαρά (83′ Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (71′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (71′ Αμπ. Καμαρά).