Μία πολύ δυνατή κίνηση για το κέντρο της άμυνάς του ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός! Το «τριφύλλι» έκανε δικό του, τον διεθνή Ισλανδό στόπερ, Χορντούρ Μάγκνουσον, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο διεθνής άσος καλύπτει πολλά από τα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το κενό που άφησε ο Φραν Βέλεθ, καθώς είναι αριστεροπόδαρος, τεχνικά καλός, δυνατός, έμπειρος και με σημαντικές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Ο παίκτης έχει μπει ήδη στο αεροπλάνο και τις επόμενες ώρες αφού περάσει τα ιατρικά, αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή των «πρασίνων» που βρίσκεται στο Βαλχζε της Αυστρίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

To who is who του Χόρντουρ Μάγκνουσον

Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1993 στο παγωμένο Ρέικιαβικ και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική Φραμ. Μόλις στα 18 του κατόρθωσε να πάει ως δανεικός στην U19 της Γιουβέντους για ενάμιση χρόνο (Γεν. 2011 – Ιουλ. 2012), η οποία ικανοποιήθηκε από την απόδοσή του και τον έκανε δικό της.

Μετά από ένα χρόνο εκεί πουλήθηκε στη Σπέτσια αντί 1 εκ. ευρώ στην οποία έμεινε για ένα χρόνο προτού επιστρέψει πάλι στη «μεγάλη κυρία» που τον αγόρασε για την ίδια τιμή.

Οι «μπιανκονέρι» στη συνέχεια τον δάνεισαν στην Τσεζένα για δύο χρόνια και όταν επέστρεψε τον πούλησαν στην Μπρίστολ Σίτι αντί 2,1 εκ. ευρώ. Μετά από δύο χρόνια και γεμάτες σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, η αγγλική ομάδα τον πούλησε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντί 2,8 εκ. ευρώ.

Έκει έκανες τρεις εξαιρετικές και γεμάτες σεζόν, όμως πέρυσι στάθηκε άτυχος, αφού υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και μπόρεσε να αγωνιστεί μόλις για τέσσερα ματς από τον Μάρτιο και μετά που επέστρεψε.

Λόγω και της κατάστασης που δημιουργήθηκε στη Ρωσία με την εισβολή στην Ουκρανία ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις αρχές Ιουλίου.

Πηγή: gazzetta.gr