Η απόκτηση του Άνταμ Τσέριν, του 23χρονου διεθνή Σλοβένου χαφ που αγωνιζόταν στη Νυρεμβέργη, προκάλεσε χαμόγελα στις τάξεις του Παναθηναϊκού, αλλά όλοι στην ΠΑΕ ξέρουν ότι έχουν ακόμη σημαντική δουλειά να κάνουν στη μεταγραφική περίοδο και ειδικά σε ό,τι αφορά την επίθεση, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει στη λίστα του και έναν παίκτη της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Από την αρχή του καλοκαιριού, σε οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για τα μεταγραφικά των πράσινων, γίνεται πάντα και η ίδια επισήμανση: «Να δούμε τι θα γίνει με το θέμα του επιθετικού». Και δεν είναι, φυσικά, τυχαίο το γεγονός ότι γίνεται αυτό. Από τη μία, είναι δεδομένη η ανάγκη απόκτησης ενός επιθετικού που θα έχει εύκολα το γκολ ώστε να «φαίνεται» ακόμη περισσότερο το παιχνίδι της ομάδας, στο οποίο ασφαλώς θα πρέπει να συμμετέχει και ο ίδιος. Από την άλλη, η ιστορία έχει δείξει ότι ο Γιοβάνοβιτς δυσκολεύεται να βρει επιθετικό killer στις ομάδες του. Θα έχει ενδιαφέρον, επομένως, το αν θα τα καταφέρει ή όχι τώρα.

Το θέμα, μάλιστα, δεν απασχολεί μόνο τους οπαδούς του τριφυλλιού ή τους Έλληνες δημοσιογράφους, αλλά και τους Σέρβους. Αυτοί είναι, άλλωστε, που έγραψαν για τον Ρικάρντο Γκόμες, τον 30χρονο φορ από το Πράσινο Ακρωτήρι που έχει συμβόλαιο με την Παρτιζάν Βελιγραδίου μέχρι το 2024. Ένας παίκτης που όντως έχει προταθεί στους πράσινους, με τις πληροφορίες όμως να λένε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα, αφού είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Τόσο ο ίδιος, άλλωστε, όσο και οι άνθρωποι της σερβικής ομάδας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα μεταγραφής του φέτος.

«Ο Παναθηναϊκός μίλησε με τον Σλιμανί της Σπόρτινγκ»

Την ίδια ώρα, έρχεται στο προσκήνιο ακόμη ένα για τους κυπελλούχους Ελλάδας. Και έρχεται μέσω του δημοσιογράφου Εκρέμ Κονούρ, ο οποίος θεωρείται έγκυρος σε μεταγραφικά θέματα και ο οποίος έγραψε ότι ο Παναθηναϊκός έχει συζητήσεις με τον Ισλάμ Σλιμανί. Πρόκειται για τον 34χρονο διεθνή Αλγερινό επιθετικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την οποία έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Είναι πάρα πολύ πιθανό, δηλαδή, οι Πορτογάλοι να επιδιώξουν να τον πουλήσουν εντός του καλοκαιριού, έστω για λίγα λεφτά, ώστε να μην τον χάσουν ως ελεύθερο.

Έχοντας αγωνιστεί και σε Λέστερ, Νιούκαστλ, Φενέρμπαχτσε, Μονακό και Λυών, ο Σλιμανί αν μη τι άλλο έχει εμπειρία και αποτελεί μια καλή λύση. Οι αριθμοί του, βέβαια, δείχνουν ότι δεν είναι ο φορ που θα βάλει 20+ γκολ τη σεζόν, αλλά το στυλ παιχνιδιού του μπορεί να ταιριάζει στους πράσινους. Ο Γιοβάνοβιτς είναι αυτός που θα αποφασίσει αν είναι ή όχι έτσι, με τη διοίκηση να περιμένει την τελική εισήγησή του τόσο για το ποιος θα είναι ο επιθετικός που θα πρέπει να αποκτηθεί, όσο και για τους παίκτες στις άλλες θέσεις που απασχολούν το τριφύλλι.

Έχει αναφερθεί κι άλλες φορές άλλωστε: Ο Σέρβος προπονητής είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις.