Ο Νικ Καλάθης θα αποχωρήσει τελικά από τη Μπαρτσελόνα και είναι αρκετές οι ομάδες που αναμένεται να κινηθούν για την απόκτησή του, μεταξύ των οποίων και οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αλλά ρωσικό Μέσο αναφέρεται στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και στην πρόταση που ετοιμάζει για να τον κάνει δικό της.

Ο Έλληνας γκαρντ έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με την ισπανική ομάδα, στην οποία όμως αναμένονται αλλαγές μετά την αποτυχημένη φετινή σεζόν. Αλλαγές που επηρεάζουν και τον Καλάθη, ο οποίος με δεδομένο το συμβόλαιό του θα πρέπει να πάρει αποζημίωση για να αποχωρήσει. Και από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, θα αρχίσει η μάχη για την απόκτησή του.

Μια μάχη στην οποία θα ήθελαν να μπουν και οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αλλά προς το παρόν η μόνη ομάδα που επισήμως ετοιμάζεται να του καταθέσει πρόταση είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Αυτό αναφέρει ρωσικό Μέσο και συγκεκριμένα το «R-Sport», χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος αυτής της πρότασης.

Όπως και να έχει, η εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει ενδιαφέρον, με την Ζενίτ να ποντάρει και στην παρουσία του Μάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος ξέρει πάρα πολύ καλά τον Καλάθη από την συνύπαρξή τους στον Παναθηναϊκό.