Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε στη Στουτγκάρδη με στόχο να κατακτήσει το τουρνουά και να αφήσει πίσω του την απογοήτευση για τον πρόωρο αποκλεισμό στο Roland Garros, η πορεία του όμως σταμάτησε στους προημιτελικούς μετά την ήττα του με 2-0 σετ από τον Άντι Μάρεϊ.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν το φαβορί αλλά ο Βρετανός θυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό, όταν είχε φτάσει ακόμη και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι ντέρμπι. Τόσο ντέρμπι ώστε να φτάσουν στο 6-6 του πρώτου σετ χωρίς break. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ όπου ο Μάρεϊ ήταν πιο ψύχραιμος και έκανε δικό του το πρώτο σετ.

Η μάχη συνεχιζόταν αμείωτη και στο δεύτερο σετ, με τον Μάρεϊ να είναι μπροστά με 3-2 στα games και τους δύο τενίστες από την αρχή της αναμέτρησης να μην έχουν δεχθεί ούτε ένα break. Μέχρι που το δέχθηκε ο Τσιτσιπάς… Ο Μάρεϊ έκανε το 4-2 και αμέσως μετά, κρατώντας το σερβίς του, έφτασε και στο 5-2 αγκαλιάζοντας τη νίκη, την οποία σφράγισε με το 6-3 με το οποίο πήρε το δεύτερο σετ, αφού ο Στέφανος δεν κατάφερε ποτέ να απαντήσει στο break που δέχθηκε.

Τα σετ: 6-7, 3-6