Το ενδιαφέρον της Τραμπζονσπόρ για τον Γιώργο Μασούρα είναι γνωστό από τον περασμένο Ιανουάριο και παραμένει δεδομένο, όπως δείχνουν και οι συνεχόμενες δηλώσεις των ανθρώπων της την τελευταία εβδομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που απασχολεί τουρκικές ομάδες, αφού υπάρχουν άλλοι τέσσερις.

Κάθε χρόνο όταν έρχεται το καλοκαίρι, οι οπαδοί όλων των ομάδων περιμένουν πολλές και καλές μεταγραφές. Σεμια μεταγραφική περίοδο, όμως, δεν είναι σημαντικό μόνο το ποιοι θα πάνε σε μια ομάδα, αλλά και το ποιοι θα φύγουν από αυτή. Εξαίρεση, φυσικά, δεν αποτελούν οι Πειραιώτες, οι οποίοι το προσεχές τρίμηνο θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ρόστερ τους. Παράλληλα, όμως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιων παικτών, με τις τουρκικές ομάδες να είναι αυτές που δείχνουν, μέχρι στιγμής, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για παίκτες των ερυθρόλευκων.

Αυτοί οι παίκτες είναι πέντε: Ο Μασούρας, για τον οποίο έχουν ειπωθεί τόσα τις τελευταίες μέρες, συν τους Τικίνιο, Ρούμπεν Σεμέδο, Χένρι Ονιεκούρου και Αχμέντ Χασάν. Και αφήνοντας στην άκρη τον Μασούρα, τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει ή αν είναι να πουλήσει θέλει να πάρει γύρω στα 9 εκατ. ευρώ, ας δούμε τι ισχύει με τον καθένα από τους υπόλοιπους τέσσερις…

Οι δύο «τελειωμένοι» και οι δύο στο 50%-50%

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στο γήπεδο

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά τους δύο εξ αυτών των τεσσάρων παικτών και λιγότερο ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο. Οι Ονιεκούρου και Σεμέδο, λοιπόν, είναι οι δύο που δεν υπολογίζονται. Ο πρώτος επειδή ποτέ δεν δικαιολόγησε τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά του και τα λεφτά που δόθηκαν για να αποκτηθεί, ο άλλος επειδή, όπως αποδείχθηκε και με τις περιπέτειές του έξω από τα γήπεδα, δεν είναι για να τον εμπιστεύεσαι 100%. Στο λιμάνι, επομένως, περιμένουν προτάσεις για να τους πουλήσουν χωρίς να έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό.

Από πού, όμως, μπορεί να έρθουν αυτές οι προτάσεις; Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο Ονιεκούρου ενδιαφέρει τη Γαλατασαράι, ενώ για τον Σεμέδο υπάρχει ενδιαφέρον από τη Φενέρμπαχτσε.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο, δηλαδή τους Τικίνιο και Χασάν, η παράμονή τους είναι στο 50%-50%. Δεν εξαρτάται, δηλαδή, καθαρά από την επιθυμία του Ολυμπιακού, αλλά και τις προτάσεις που μπορεί να υπάρξουν. Ο Τικίνιο ενδιαφέρει τη Φενέρμπαχτσε, όπως και ο Σεμέδο, ενώ τον Χασάν τον θέλει η Κασίμπασα. Αυτοί οι δύο παίκτες, επαναλαμβάνουμε, υπολογίζονται από τους Πειραιώτες, αλλά αν οι προτάσεις που γίνουν είναι καλές, είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθούν.