Στους «16» ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, στους «8» η Τσέλσι, στους «4» η Μάντσεστερ Σίτι και στον τελικό η Λίβερπουλ… Ο κατάλληλος αντίπαλος, δηλαδή, για τη Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να εκδικηθεί για την ήττα της στον τελικό του 1981 που είχε γίνει επίσης στο Παρίσι, πανηγυρίζοντας έτσι το 14ο Champions League της τεράστιας ιστορίας της!

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και με τους Άγγλους, τελικά, να τα βρίσκουν γρηγορότερα και να παίρνουν την κατοχή της μπάλας μετά το πρώτο 10λεπτο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 16′ πήγαν να πάρουν και το προβάδισμα με το τακουνάκι του Σαλάχ αλλά ο Κουρτουά έκανε μεγάλη επέμβαση.

Λίγα λεπτά μετά, στο 20′, η Λίβερπουλ που πίεζε συνεχώς τη Ρεάλ πλησίασε ακόμη περισσότερο στο γκολ με το σουτ του Μανέ εντός περιοχής αλλά ο Κουρτουά βρήκε τη μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει στο κάθετο δοκάρι και να κρατήσει το 0-0. Αυτό που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, αν και στα τελευταία λεπτά του και συγκεκριμένα στο 43’… είχαμε γκολ.

Αυτό το έβαλε ο Μπενζεμά για τους Ισπανούς αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και μετά την εξέταση του VAR αυτή ήταν και η απόφαση του διαιτητή, κρίνοντας προφανώς ότι η μπάλα πήγε σε αυτόν από τον Βαλβέρδε και όχι από αντίπαλο, σε μια δύσκολη φάση.

Όπως και να έχει, η ισορροπία παρέμεινε και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με πεσμένο ρυθμό, μέχρι που ήρθε τελικά το γκολ. Και μέτρησε αυτή τη φορά. Στο 59′ ο Βαλβέρδε από δεξιά έκανε τρομερό γύρισμα και ο Βινίσιους έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία για το 0-1, δίνοντας το προβάδισμα στη Ρεάλ.

Εξέλιξη που έφερε, όπως αναμενόταν, την αντίδραση της Λίβερπουλ, η οποία βγήκε αμέσως μπροστά για την ισοφάριση και απείλησε στο 64′ με τον Σαλάχ που βρήκε χώρο εκτός περιοχής και έκανε το σουτ, για να αποκρούσει όμως ο Κουρτουά.

Ο τερματοφύλακας των Ισπανών, όπως έδειχνε, ήταν σε πολύ καλή μέρα και το επιβεβαίωσε και στο 69′, όταν πρόλαβε να πάει από το ένα δοκάρι στο άλλο και να αποκρούσει με το πόδι την προβολή του Σαλάχ μετά το γύρισμα του Ζότα με το κεφάλι, διατηρώντας το 0-1.

Κάτι που έκανε και στο 82΄, στη νέα μονομαχία του με τον Αιγύπτιο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι του αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και να ισοφαρίσει για τους Άγγλους. Και αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να βάλουν γκολ στον Κουρτουά, είδαν τελικά τη Ρεάλ να κρατάει το 1-0 και να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για ακόμη μία φορά. Για 14η φορά!

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρομπερτσον, Χέντερσον (77′ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (77′ Φιρμίνο), Σαλάχ, Ντίας (65′ Ζότα), Μανέ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (89′ Θεμπάγιος), Κασεμίρο, Κρόος, Βενίσιους (92′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε (85′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά.