Ο Ολυμπιακός έχει φιέστα στο Καραϊσκάκη για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, τρίτου συνεχόμενου, αλλά προηγουμένως έπρεπε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά οι Πειραιώτες ισοφάρισαν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι άρχισε με το Καραϊσκάκη να παγώνει, αφού μόλις στο 2′ ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία σέντρα και ο Σοάρες πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 0-1. Ιδανικό ξεκίνημα για τους ασπρόμαυρους, πολύ άσχημο για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι προσπάθησαν στη συνέχεια να ανασυνταχθούν.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τη μπάλα αλλά αυτή του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε καλή αμυντική παρουσία, με συνέπεια οι Πειραιώτες να θέλουν αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν τους Θεσσαλονικείς. Μέχρι που ήρθε το 25ο λεπτό η μεγάλη ευκαιρία με την άστοχη κεφαλιά-ψαράκι του Ροντρίγκες μετά τη σέντρα του Ανδρούτσου.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιόλογο, μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους: Στο 41′ ο Ανδρούτσος έφυγε στην πλάτη του Τσαούση και έδωσε στον Καρβάλιο που έκανε το 1-1, για να ακολουθήσει στο 45′ η μεγάλη ευκαιρία των Θεσσαλονικέων για δεύτερο γκολ, με την άστοχη κεφαλιά του Σβαμπ μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς.

Αργός ρυθμός χωρίς ευκαιρίες

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Όχι ήταν τρομερός στο πρώτο 45λεπτο, αλλά σίγουρα ήταν καλύτερος. Αντιθέτως, στο β’ μέρος οι δύο ομάδες έκαναν συχνά λάθη και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό επιθετικά, αν και ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Μιτρίτσα, μετά το γέμισμα του Σάστρε, το οποίο απέκρουσε ο Τζολάκης το 65′.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Παρά τις αλλαγές του Μαρτίνς δεν κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του, με τους οπαδούς από ένα σημείο κι έπειτα να περιμένουν τη λήξη του αγώνα και την έναρξη της φιέστας.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μπαγκαλιάνης (46′ Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ, Κούντε (70′ Εμβιλά), Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Φαντιγκά (58′ Λόπες), Τικίνιο (70′ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τσαούσης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς, Τσόλακ.