Την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο βόλεϊ γυναικών πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε το μπρέικ στην έδρα του Ολυμπιακού στον 5ο και τελευταίο τελικά επικρατώντας με 3-1 στα σετ και κάνοντας το 3-2 στις νίκες. Καλύτερα άρχισαν το παιχνίδι οι ερυθρόλευκες, απάντησαν… σαν πρωταθλήτριες όμως οι πράσινες και έκαναν δικό τους τον τίτλο.

Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες και ήταν δεδομένο ότι η μάχη για το πρωτάθλημα θα πήγαινε ως το τέλος. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν κρατήσει τις έδρες τους στους πρώτους τέσσερις τελικούς, οπότε οι ερυθρόλευκες είχαν θεωρητικά το προβάδισμα στον πέμπτο. Όταν άρχισε το ματς, το είχαν και… πρακτικά, αφού με 25-23 πήραν το πρώτο σετ και έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα που ήθελαν. Εκεί, όμως, άρχισε η αντεπίθεση των πράσινων…

Με 26-28 ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του το δεύτερο σετ ισοφαρίζοντας 1-1 και από εκεί και πέρα ήταν πιο ψύχραιμος, είχε καθαρό μυαλό και κατάφερε να πάρει και τα επόμενα δύο, με 25-21 και 25-22, κάνοντας το 1-3 στα σετ και το 3-2 στις νίκες, πανηγυρίζοντας το πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από αναμονή 11 χρόνων!

Τα σετ: 25-23, 26-28, 21-25, 22-25