Η Ίντερ έκανε ξανά το… θαύμα της και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιβάν Πέρισιτς κατέκτησε το 8ο Κύπελλο Ιταλίας της ιστορίας της και πρώτο από το 2011, επικρατώντας της Γιουβέντους με 4-2 στην παράταση (2-2 κ.α.) έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Οι «νερατζούρι» μετά τη νίκη τους επί της «Βέκια Σινιόρα» προ μηνών στο Super Cup (1-0), νίκησαν ξανά τη μεγάλη τους αντίπαλο, σ’ ένα ματς γεμάτο από ανατροπές. Ο Μπαρέλα στο 7′ έδωσαν το προβάδισμα στην Ίντερ, όμως η Γιουβέντους κατάφεραν να φέρει τα πάνω-κάτω στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, χάρις στα γκολ των Άλεξ Σάντρο (50′) και Βλάχοβιτς (52′). Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι “μπιανκονέρι” θα έφταναν στο τρόπαιο, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 80′ με το εύστοχο πέναλτι του Τσαλχάνογλου κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί «μίλησε» η κλάση του Πέρισιτς, ο οποίος αφού πρώτα ευστόχησε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 98′ (παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Ντε Λιχτ), στη συνέχεια έβαλε κι ένα απ’ τα καλύτερα γκολ της χρονιάς στο 102′ – με «ξερό» βολέ έξω απ’ την περιοχή- και σφράγισε τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου για τους «νερατζούρι».