Με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει με απίθανο «κεραυνό», η Παρί Σεν Ζερμέν απέτυχε μεν να νικήσει τη Λανς των δέκα παικτών από το 57′, αλλά πήρε τον βαθμό (1-1) που χρειαζόταν για να γίνει διψήφια σε πρωταθλήματα Γαλλίας.

Η βραδιά τίτλου της κύλησε όπως σχεδόν ολόκληρη η σεζόν. Δίχως να ενθουσιάσει, δίχως να κυριαρχήσει συντριπτικά, με το μίνιμουμ της προσπάθειας και τη μεμονωμένη τη «λάμψη» των αστεριών της. Ακόμα κι έτσι, η Παρί Σεν Ζερμέν αποδείχθηκε αδύνατον να χάσει το φετινό πρωτάθλημα, αφού σε αντίθεση με πέρυσι, κανείς αντίπαλος δεν κρίθηκε ικανός έστω να την αγχώσει όταν περνούσε τις δικές της περιόδους «κρίσης». Με φανταστικό γκολ του Λιονέλ Μέσι, οι Παριζιάνοι πήραν την ισοπαλία που απλά χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο στη Ligue 1 τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, όμως, ο κόσμος της δεν ξεχνάει εύκολα τα παράπονά του και μερίδα φιλάθλων το κατέστησαν σαφές, αποχωρώντας από το γήπεδο στο 75’ για να συνεχίσουν τη φιέστα εκτός «Παρκ Ντε Πρενς» σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με τους Νεϊμάρ, Μέσι, Μπαπέ αλλά και τον Σέρχιο Ράμος στη βασική 11άδα, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δυσκολεύθηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στην αξιόμαχη φέτος Λανς και κατάφερε να πάρει προβάδισμα χάρη σε μία «μαγική» έμπνευση κι εκτέλεση του Λέο. Ο Αργεντινός σκόραρε από τα 25 μέτρα με φοβερό και τρομερό «κεραυνό» που αιφνιδίασε εντελώς τον κίπερ, Λέκα κι έβαλε έτσι τη σφραγίδα του στον τίτλο, τον πρώτο της θητείας του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό είναι παράλληλα το δέκατο πρωτάθλημα για τους Παριζιάνους, οι οποίοι ισοφάρισαν Μαρσέιγ και Σεντ-Ετιέν στη λίστα των πολυνικών του θεσμού με δέκα κατακτήσεις, οκτώ εκ των οποίων την τελευταία δεκαετία επί ιδιοκτησίας της Qatar Investments.

πηγή: Gazzetta.gr