Ένα 24ωρο έλειψε από την κορυφή της Premier League η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επέστρεψε στην πρώτη θέση με τη νίκη της με 3-0 επί της Μπράιτον στο «Έτιχαντ» σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική. Πλέον, βρίσκεται και πάλι στον ένα βαθμό μπροστά από τη δεύτερη Λίβερπουλ.

Οι «πολίτες» ζορίστηκαν πάρα πολύ στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ναι μεν είχαν την κυριαρχία και δεν απειλήθηκαν, αλλά απουσίαζε η φρεσκάδα από το παιχνίδι τους και ούτε είχαν καθαρές ιδέες για το πώς να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα, δεν απείλησαν παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις, με σουτ από τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Μπερνάρδο Σίλβα.

Μετά την ανάπαυλα, όμως, η Σίτι έκανε τις απαραίτητες προσαρμογές, ενώ στάθηκε και τυχερή. Στο 53′ ο Ριγιάντ Μαχρέζ ευνοήθηκε από τις κόντρες της μπάλας στα πόδια αντίπαλου αμυντικού και του… στρώθηκε για το 1-0. Εννιά λεπτά αργότερα ο Φιλ Φόντεν σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα προσέκρουσε στα πόδια του Μουέπου άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον κίπερ Ρόμπερτ Σάντσεθ. Με το 2-0 στον ηλεκτρονικό πίνακα, η Σίτι διαχειρίστηκε το ματς και ο Μπερνάρδο Σίλβα έκλεισε το σκορ στο 82′.

Μεγάλη νίκη για την Άρσεναλ

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι επικρατώντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το εμφατικό 4-2, σε -ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη- εξ αναβολής παιχνίδι για τη 25η αγωνιστική της Premier League.

Τρεις φορές προηγήθηκαν οι «κανονιέρηδες» στο «σπίτι» των «μπλε» και την τελευταία όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους, αλλά βρήκαν και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Σακά, πιάνοντας την Τότεναμ στην 4η θέση που οδηγεί στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Η Τσέλσι «απάντησε» γρήγορα δύο φορές στα γκολ των Ενκετιά και Σμιθ-Ρόου, με τους Βέρνερ και Αθπιλικουέτα, όμως το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ενκετιά στο 57′ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Άρσεναλ, που «έσβησε» τις τρεις σερί ήττες της κι… επέστρεψε στη μάχη για το «σεντόνι».

Την ίδια ώρα η Έβερτον, σε εξ αναβολής ματς για τη 18η αγωνιστική, κατάφερε να «σώσει» στις καθυστερήσεις τον βαθμό στον αγώνα με τη Λέστερ στο «Γκούντισον Παρκ» (1-1), παίρνοντας απόσταση 4 βαθμών απ’ την 18ή Μπέρνλι και τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Λέστερ προηγήθηκε νωρίς με τον Μπαρνς, όμως ο Ριτσάρλισον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε το «Χ» στα «ζαχαρωτά».

Η Νιούκαστλ απ’ την πλευρά της νίκησε με 1-0 την Κρίσταλ Πάλας χάρις σε ένα γκολ του Αλμιρόν, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 30ή αγωνιστική και με το τρίτο σερί τρίποντό της «σκαρφάλωσε» στην 11η θέση της βαθμολογίας.