Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε πολλές εξηγήσεις για το πως έκανε την ανατροπή στην… ανατροπή κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και από εκεί όπου όλα έμοιαζαν χαμένα να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters με 2-1 σετ.

Μπροστά σε ένα διαφαινόμενο «κάζο» απέναντι στον Αργεντινό κι ενώ ο αγώνας στο ξεκίνημά του έμοιαζε να εξελίσσεται σε περίπατο για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο τελευταίος με μία επική ανατροπή στο τρίτο σετ, αν και βρέθηκε να χάνει 4-0 στα game, κατάφερε να πάρει έξι σερί game και να φτάσει στην τεράστια νίκη με 2-1 σετ επί του Αργεντινού (6-2, 6-7, 6-4), παραμένοντας «ζωντανός» στην μάχη υπεράσπισης του τίτλου που είχε κατακτήσει πέρυσι στο Πριγκιπάτο.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Σαββάτου (θα προηγηθεί αυτός ανάμεσα στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα και στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με ώρα έναρξης όχι νωρίτερα από τις 14:00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ’ αντιμετωπίσει το νο2 του ταμπλό και νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος νωρίτερα είχε “επιβιώσει” σε έναν ακόμη συγκλονιστικό αγώνα απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ με 2-1 σετ.

Μιλώντας μετά το τέλος του ματς, ο Έλληνας σταρ, νούμερο πέντε της παγκόσμιας κατάταξης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπήρχαν στιγμές στο ματς που ότι προσπαθούσα να κάνω δεν έβγαινε. Είχε τρομερό μομέντουμ ο Σβάρτσμαν και προσπάθησα απλά να κρατηθώ μέσα στο παιχνίδι. Δούλεψε τελικά. Δεν περίμενα και πολλά πράγματα μετά το 4-0 στο τρίτο σετ. Χαλάρωσα μετά από αυτό και άρχισαν να βγαίνουν πάλι τα χτυπήματά μου. Δεν πίστευα ότι θα το γυρίσω μέχρι τον τελευταίο πόντο. Ήμουν κοντά να τελειώσω το ματς στο δεύτερο σετ όταν σέρβιρα στο 5-2 και δεν το έκανα».

Με την λήξη του αγώνα, δε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε στην κάμερα το μήνυμά του που μάλλον είναι και υπενθύμιση για τον εαυτό του ώστε να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί ότι στο ματς με τον Σβάρτσμαν όπου παραλίγο να του «γλιστρήσει» η νίκη μέσα από τα χέρια: «Work harder», έγραψε, δηλαδή «να δουλέψεις πιο σκληρά».