Η Μπάγερν Μονάχου ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, αλλά η Βιγιαρεάλ έκανε την έκπληξη, την απέκλεισε, της χάλασε τη σεζόν και έκανε δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων της, οι οποίοι δέχονται πολλές απειλές από τους οπαδούς. Απειλές για τη ζωή του αθλητικού διευθυντή Χασάν Σαλιχάμιτζιτς και της οικογένειάς του, αλλά απειλές και για τον προπονητή Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Οι Γερμανοί είχαν κάνει πλάκα στη φάση των ομίλων παίρνοντας πολύ εύκολα την πρόκριση για τους «16», όπου απέκλεισαν τη Σάλτσμπουργκ. Όταν, επομένως, έμαθαν ότι αντίπαλος στους «8» θα ήταν η Βιγιαρεάλ, μάλλον χάρηκαν. Μετά τον αποκλεισμό, όμως, δεν προλαβαίνουν ούτε να… λυπηθούν, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή των οπαδών, οι οποίοι απειλούν τους πάντες και τα πάντα. Και μέσα στους «πάντες», φυσικά, συμπεριλαμβάνεται και ο προπονητής.

«Ήξερα ότι θα αντιμετωπίσω κριτική από παντού. Όμως οι 450 απειλές θανάτου δεν το κάνουν εύκολο. Είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να με σκοτώσουν, αλλά τώρα… πυροβολούν και τη μητέρα μου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τον αποκλεισμό. Αυτό είναι λίγο άγριο, όμως αν επηρεαστώ, τότε αυτό δε θα με βοηθήσει. Πώς να το αντιμετωπίσω; Δεν δίνω χώρο για κουβέντα. Οι άνθρωποι πρέπει να γράφουν ό,τι θέλουν, αλλά να το σκέφτονται λίγο περισσότερο. Δεν μπορώ να καταλάβω», είπε ο Νάγκελσμαν αποκαλύπτοντας τις απειλές που δέχεται και αυτός.