Ο Ιωνικός ήταν σχεδόν σίγουρος για την παραμονή του και μετά τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη μπορεί να νιώθει σίγουρος, αφού η διαφορά από την προτελευταία θέση αυξήθηκε στους 12 βαθμούς. Η ομάδα της Νίκαιας βρέθηκε πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα της αναμέτρησης αλλά κατάφερε να ανατρέψει το σκορ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, παίρνοντας τελικά σπουδαίο τρίποντο με το τελικό 2-3.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν τέλειο για τους γηπεδούχους, αφού στο 5′ έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Ριέρα με πολύ ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η συνέχεια, όμως, ήταν ιδανική για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανασυντάχθηκαν μετά το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν, προσπάθησαν να παγώσουν τον ρυθμό για να μη γίνουν πιο δύσκολα τα πράγματα για αυτούς και κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε κάποια άλλη φάση μετά το γρήγορο γκολ του Ριέρα, οι Νικαιώτες απάντησαν στο 29′, όταν ο Άοσμαν εκτέλεσε κόρνερ, ο Μύγας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τσιγκρίνσκι τη δεύτερη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 ήταν γεγονός και στο 41′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν ο Μάντζης έκανε το 1-2.

Τρίτο γκολ και νίκη

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ιωνικό και έτσι άρχισε και το δεύτερο, αφού στο 52′ ο Τουράμ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στην ανάπαυλα, έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Μάντζη, ο οποίος με σουτ πέτυχε το δεύτερό του γκολ (1-3).

Ο Μίλαν Ράσταβατς προσπάθησε με τις αλλαγές του να διορθώσει τα πράγματα για τον Αστέρα, ο οποίος ανέβηκε, έχασε ευκαιρία στο 77′ με τον Τιλίκα να αστοχεί με κεφαλιά από εξαιρετική θέση και τελικά μείωσε σε 2-3 στο 87′ με σουτ του Μουνάφο εντός περιοχής, ελ΄

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Άλβαρες, Βαλιέντε (79′ Ιγκλέσιας), Σανταφέ (46′ Μουνάφο), Τιλίκα, Ριέρα, Σονί (59′ Σίτο), Μπενίτο (59′ Μπαράλες).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Ρομαό (88′ Τσιριγώτης), Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (62′ Γιάκος), Άοσμαν (82′ Γκουτσούλιας), Λένις (46′ Τουράμ), Μάντζης (82′ Καμπράλ).