Μέχρι το 2028 έχει ισχύ το συμβόλαιο του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull Racing, ωστόσο, υπό συγκεκριμένες συνθήκες ο Ολλανδός μπορεί να επιλέξει να αποχωρήσει, καθώς υπάρχει μυστικός όρος αποδέσμευσης.

Πίσω στο 2014 η Red Bull Racing κέρδισε την υπογραφή του Μαξ Φερστάπεν προσφέροντάς του θέση στο grid της Formula 1 για το 2015 με την Toro Rosso (νυν AlphaTauri). Στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 ο Ολλανδός προσπέρασε στον τελευταίο γύρο του Grand Prix Άμπου Ντάμπι τον Λιούις Χάμιλτον κι έγινε για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μετά το τέλος του αγώνα και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του, ανέφερε πως θέλει να μείνει για πάντα στην ομάδα του Μίλτον Κινς. Λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2022, ανακοινώθηκε νέο συμβόλαιο συνεργασίας του Φερστάπεν με τη Red Bull Racing, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το 2028.

Έκπληξη προκάλεσε η διάρκεια του συμβολαίου

Η διάρκεια του συμβολαίου του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, με αρκετούς από το χώρο της Formula 1 να εκφράζουν την έκπληξή τους. Ο πρωταθλητής του 2021 όμως ήταν ξεκάθαρος: «Είμαι πιστός στην ομάδα για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Πάντα είχαμε έναν κοινό στόχο. Πάντα πίστευα στη συνεργασία μας και ήμασταν τυχεροί που μας βγήκε πέρυσι. Το πρωτάθλημα πήρε την πίεση από πάνω μας».

Το 2022 η Red Bull RB18 είναι ένα μονοθέσιο-νικητής όπως αποδείχθηκε στη Σαουδική Αραβία, με τον Μαξ Φερστάπεν να ανοίγει το λογαριασμό για τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας στα ίσα τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari. H αυστριακή ομάδα φαίνεται πως θα είναι σε μία πολύ καλή θέση να διεκδικεί νίκες και πρωταθλήματα τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο σε περίπτωση που η ομάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί μελλοντικά στις προσδοκίες του Ολλανδού, είναι πολύ πιθανό αυτό να του δημιουργήσει σκέψεις αποχώρησης. Σε ερώτηση που του τέθηκε επί του θέματος, ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, αποκάλυψε πως υπάρχει μυστικός όρος αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Φερστάπεν με την ομάδα.

«Φυσικά και υπάρχει όρος αποδέσμευσης. Αν έχουμε μία “καταστροφή” όπως το 2014, όπου δεν είχαμε καμία τύχη απέναντι στη Mercedes που είχε το προβάδισμα στον τομέα του κινητήρα, τότε νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως στο συμβόλαιο του Φερστάπεν υπάρχει όρος αποδέσμευσης», ανέφερε ο Αυστριακός στο Formel1.de.

O 24χρονος Ολλανδός θα κυνηγήσει τη δεύτερη νίκη του κατά της φετινή χρονιά, στο Grand Prix Αυστραλίας το ερχόμενο τριήμερο 8-10 Απριλίου.

Πηγή: Gazzetta.gr