Ο Γκουστάβο Πογιέτ προανήγγειλε αλλαγές για το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με το Μαυροβούνιο και η 11άδα του μπορεί να έχει ακόμα και πέντε διαφοροποιήσεις. Κόντρα στη Ρουμανία ο Ουρουγουανός προπονητής είχε παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με διάταξη 4-3-3, αρχηγό τον Μάνταλο, τον Μπακασέτα στον πάγκο και φορ τον Γιακουμάκη και ως εξής: Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Μάνταλος, Σιώπης, Μπουχαλάκης – Λημνιός, Πέλκας, Γιακουμάκης.

Σε σχέση με την παραπάνω 11άδα – παρότι δεν υπάρχει η απόλυτη σιγουριά – με το Μαυροβούνιο (φιλικό ματς της Δευτέρας με σέντρα στις 21.00 και τηλεοπτική κάλυψη από το COSMOTE SPORTS TV 1 και το OPEN) μπορεί να προκύψουν, όπως γράφει το gazzetta.gr, ακόμα και πέντε αλλαγές. Να τοποθετηθεί στο κέντρο της άμυνας ο Γούτας αντί του Μαυροπάνου ή του Χατζηδιάκου, ο Λύρατζης να ξεκινήσει δεξιός μπακ αντί του Ρότα και ο Παυλίδης να πάει για φορ αντί του Γιακουμάκη. Επιπλέον υποψήφιος για βασικός είναι ο Μπακασέτας και επίσης ίσως να υπάρξει και μία ακόμα αλλαγή στο κέντρο (με υποψηφίους όπως ο Αλεξανδρόπουλος που μπήκε αλλαγή με τη Ρουμανία).

Δοκιμές ουσίας δεν έχουν γίνει οπότε υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις. Απλά φαίνεται πως θα διατηρηθεί από τον Γκουστάβο Πογιέτ το 4-3-3 και με το Μαυροβούνιο.

Η επίδοση που κυνηγάει ο Γκουστάβο Πογιέτ

Ο Ουρουγουανός, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μπορεί να γίνει ο πρώτος εθνικός προπονητής με 2 νίκες στα πρώτα του ματς μετά το 1994.

Ο Πογιέτ ξεκίνησε νικηφόρα τις προπονητικές του υποχρεώσεις με την Εθνική μας ομάδα απέναντι στη Ρουμανία με το σκορ 1-0. Σε αυτή τη φάση εκτός απ’ ότι θα ήθελε νίκη και στο φιλικό Νο2 με το Μαυροβούνιο κυνηγά και ένα ξεχωριστό ρεκόρ, σύμφωνα με τα επίσημα και διαθέσιμα στοιχεία της ΕΠΟ.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, τελευταία φορά που προπονητής κατάφερε να νικήσει τα δύο πρώτα παιχνίδια του ήταν το 1994. Ο Κώστας Πολυχρονίου είχε νικήσει και στα έξι πρώτα της θητείας του. Από τότε δεν υπήρξε προπονητής που να ξεκίνησε με δύο νίκες. Άρα ο Πογιέτ κυνηγά αυτήν την επίδοση.

Επίσης ο Γκουστάβο Πογέτ είναι ο 14ος ξένος προπονητής στον πάγκο της Εθνικής. Στα καταμετρημένα και αναγνωρισμένα παιχνίδια της έχουν παίξει 622 ποδοσφαιριστές, οι 501 από αυτούς σε δύο τουλάχιστον παιχνίδια. Έχουν σκοράρει 198 ποδοσφαιριστές, οι 119 πάνω από ένα γκολ.