Σήμερα ανοίγει η αυλαία του δεύτερου Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1. Μια ομάδα μετά την εντυπωσιακή εκκίνηση στο Μπαχρέιν, τα μονοθέσια τρέχουν από σήμερα (25/3) με τα ελεύθερα δοκιμαστικά στη Σαουδική Αραβία, ενόψει των κατατακτήριων αύριο (26/3) και του μεγάλου αγώνα της Κυριακής 27/3).

Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή κι ενώ η Ferrari έκανε το ένα – δύο στο Σακίρ και πανηγύριζαν ο Σαρλ Λεκλέρκ με τον Κάρλος Σάινθ, στην Τζέντα, στα 18 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», από εκεί όπου βρίσκεται η πίστα, ένας πετρελαϊκός σταθμός δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες Χούτι. Είναι ένας από τους πολέμους που δεν συζητιούνται, αυτός μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Υεμένης.

Ο βομβαρδισμός κατέστρεψε μια δεξαμενή της Aramco που είναι σπόνσορας του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, καθώς επίσης και της Aston Martin. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε και περαιτέρω ζημιές. Καταγράφηκαν, πάντως, άλλες τρεις επιθέσεις. Στην πόλη Γιζάν 720 χιλιόμετρα νότια από την Τζέντα, στη Γιασρέφ 290 χιλιόμετρα βόρεια και στη Νταχράν Αλ-Γιανούμπ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Υεμένη. Μάλιστα, εξαιτίας των βομβαρδισμών το τοπικό προξενείο των ΗΠΑ στην Τζέντα προειδοποίησε τους Αμερικανούς υπηκόους να είναι προσεκτικοί για επόμενες επιθέσεις.

Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως απέτρεψαν και θαλάσσιες επιθέσεις των Χούτι καταστρέφοντας 106 βάρκες με εκρηκτικά και καταρρίπτοντας έξι drones.

Τί λένε οι διοργανωτές

Με δεδομένο πως πριν από την έναρξη του ράλι Ντακάρ, ανατινάχθηκε εκρηκτικός μηχανισμός υπήρξαν φόβοι για το Grand Prix. Πάντως, αναφέρει η ίδια πηγή, οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν: «Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα» και συμπλήρωσαν: «Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα καθώς η ασφάλεια των φιλοξενούμενων και των θεατών της Formula 1 είναι η προτεραιότητα».