Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να προκριθεί στο Μουντιάλ 2022 και η ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον Τζον Φαν Σιπ να αποτελεί παρελθόν και τον Γκουστάβο Πογιέτ, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ, να τον διαδέχεται και να κάνει ντεμπούτο την Παρασκευή (25/3) στο εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι με τη Ρουμανία.

Ο Ουρουγουανός προπονητής είναι αυτός που αναλαμβάνει να χτίσει τη νέα Εθνική ομάδα, με στόχο την πρόκριση στο Euro 2024. Μέχρι τότε, όμως, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας. Προς το παρόν, η προσοχή όλων είναι στον αγώνα με τους Ρουμάνους στο Βουκουρέστι, παιχνίδι στο οποίο ο Πογιέτ, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, θέλει να δει τρία συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας…

Για το ντεμπούτο του: «Καλησπέρα σε όλους. Νιώθω πως ήθελα λίγες ακόμα μέρες. Λίγο παραπάνω χρόνο με την ομάδα. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι και από τις 2 ομάδες αύριο. Και εγώ και ο συνάδελφός μου στη Ρουμανία είμαστε νέοι».

Για τις οδηγίες του: «Προσπαθήσαμε να είμαστε σαφείς στα παιδιά. Στις οδηγίες μας».

Για το τι θέλει από τους παίκτες του: «Δέσμευση, επιθυμία για τη νίκη και να εφαρμόσουμε τα βασικά που έχουμε πει έως τώρα και που θα αποτελέσουν και τη βάση μας για το μέλλον. Τρία πράγματα θέλουμε δηλαδή».

Για τον Ιορντανέσκου: «Μιλάμε μέσα στην ομάδα και για αυτόν και για τον πατέρα του. Και αυτός αναλύει εμάς. Δεν είχε και αυτός αρκετό χρόνο. Ίσως να έχει πιο μεγάλη πίεση. Όμως και οι δύο θέλουμε να πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τον Πετρέσκου: «Ναι, έχουμε μιλήσει. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Είχαμε βρεθεί σε ένα φιλικό στην Κύπρο. Έχω μόνο καλές σκέψεις για τον Πετρέσκου».

Για το σύστημά του: «Ένα σύστημα χρησιμοποιώ και έχω στο μυαλό μου. Ξέρω όμως πως και ο αντίπαλος προπονητής θα έχει παρακολουθήσει την τακτική μου».

Για τον Μιτρίτσα: «Γνωρίζουμε συνολικά τους παίκτες της Ρουμανίας. Τον έναν στην ελληνική Λίγκα τον έχω δει και ζωντανά».