Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα με 92-72 από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague και όπως ήταν αναμενόμενο ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με την απόδοση των παικτών του.

«Συγχαρητήρια στη Μονακό για τη νίκη την οποία άξιζε. Ήταν κακή βραδιά για μας. Στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν ισόπαλο και κάναμε φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Βγήκαμε να παίξουμε χωρίς μαχητικό πνεύμα, περιμέναμε ότι θα κερδίσουμε με τις φανέλες…», τόνισε αρχικά ο Έλληνας προπονητής των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε:

«Κάποιοι πήραν κι έβαλαν δύσκολα μακρινά σουτ. Βλέποντας το σκορ και τις περιόδους, η δεύτερη ήταν 29-9 και ήταν πολύ άσχημη για μας.Ήταν ένα κακό παιχνίδι και είχαμε πολλούς παίκτες μαζί σε κακή βραδιά. Αυτή είναι η Euroleague, μπορείς να κερδίσεις και να χάσεις παντού. Πρέπει να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Βιλερμπάν (25/3) και να επανέλθουμε στις αρχές μας και να θυσιαστούμε στο παιχνίδι. Κόντρα στη Μονακό δεν κάναμε καμία θυσία».

«Δεν ήμασταν έτοιμοι»

Από τη μεριά του ο σέντερ του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, τόνισε πως η ομάδα δεν πρέπει να μείνει σε αυτή την ήττα και να επηρεαστεί από το αποτέλεσμα. «Πρέπει να ανακάμψουμε και δεν πρέπει να μας επηρεάσει. ‘Εχουμε παιχνίδι σε δύο μέρες. Χάσαμε το ματς στη δεύτερη περίοδο και ήταν απαίσιο. Δεν ήμασταν έτοιμοι σαν ομάδα. Δεν έχω εξήγηση. Αλλά δεν παίξαμε όπως κάθε φορά στη άμυνα και όσο ο αντίπαλος έβαζε συνεχόμενα καλάθια αυτό μας επηρέασε», τόνισε στην κάμερα της NOVA και πρόσθεσε όταν ερωτήθηκε για το τί έφταιξε και η ομάδα του Πειραιά έχασε με τόσο μεγάλη διαφορά: «Πρέπει να ηρεμήσω και να δω τι έγινε, αλλά είναι και κάτι που θα πρέπει να πει κι ο προπονητής».

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Μπαρτσελόνα* 20-5
  2. Ρεάλ Μαδρίτης* 18-7
  3. Ολυμπιακός* 17-9
  4. Αρμάνι Μιλάνο* 16-8
  5. Αναντολού Εφές 14-10
  6. Μπάγερν 12-11
  7. Μακάμπι 12-11
  8. Μονακό 12-13
  9. Ερυθρός Αστέρας 11-13
  10. Μπασκόνια 11-15
  11. Φενέρμπαχτσε 9-14
  12. Άλμπα Βερολίνου 9-14
  13. Βιλερμπάν 8-17
  14. Παναθηναϊκός 7-17
  15. Ζάλγκιρις 7-19

Με * όσες έχουν περάσει στα πλέι οφ.