Το ματς ανάμεσα στην Μπόχουμ και στην Γκλάντμπαχ διακόπηκε στο 70ό λεπτό. Ο τραυματισμός του βοηθού διαιτητή, Κρίστιαν Γκίντελμαν στο κεφάλι από κουτάκι μπύρας, οδήγησε τον ρέφερι της αναμέτρησης στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης, με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Ενώ η Γκλάντμπαχ είχε πετύχει δύο γκολ με τους Πλεά (55΄) και Εμπολό (61΄), με τη συμπλήρωση 70 λεπτών ο βοηθός διαιτητή δέχτηκε στο κεφάλι ένα κουτάκι μπύρας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να γονατίσει στον αγωνιστικό χώρο από το χτύπημα.

Ο διαιτητής του αγώνα έστειλε αμέσως τις δύο ομάδες στ΄ αποδυτήρια και μετά από 17 λεπτά ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό του Γκίντελμαν, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων Ρίμαν και ο αρχηγός της ομάδας, Αντονί Λοσιλά, απευθύνθηκαν οργισμένοι προς το πέταλο των οπαδών απ΄ όπου εκτοξεύθηκε το κουτάκι και έβαλαν τις φωνές στον κόσμο.

Μέχρι το 70΄ η Γκλάντμπαχ είχε το προβάδισμα με 2-0 και, πλέον, για την τύχη του αγώνα θ’ αποφασίσουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Λίγκας.