Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μίλησε σε πολωνικό Μέσο και αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι κανείς δεν περίμενε μια πολεμική σύρραξη, ενώ αρκετές φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης χαρακτήρισε «δολοφόνο» τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όσο για το πότε πιστεύει ότι θα λήξει αυτός ο πόλεμος, η πρόβλεψη του 77χρονου Ρουμάνου τεχνικού ήταν δυσοίωνη, καθώς όπως δήλωσε «οι Ουκρανοί είναι υπερήφανοι άνθρωποι. Ο πόλεμος θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα και δεν θα υπάρχουν νικητές».

«Όχι, δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι κάτι μπορεί να συμβεί, αλλά μόνο στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι το Κίεβο κι άλλες ουκρανικές πόλεις θα βομβαρδίζονταν και κάποιες από αυτές θα καταστρέφονταν. Γι’ αυτό λέω ότι είναι βάρβαρα όσα συμβαίνουν. Θυμάμαι τα χρόνια μου στη Σαχτάρ. Είχαμε παίκτες από διάφορες εθνικότητες, ανάμεσά τους Ρώσους και Ουκρανούς. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δουλεύαμε μαζί ως σύλλογος και οι παίκτες ήταν φίλοι εκτός γηπέδου. Και τώρα παρακολουθούμε τρελά πράγματα. Είναι δύσκολο να το αποδεχθείς», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν το φανταζόμουν ποτέ, οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι ζουν μαζί σαν αδέρφια. Τώρα το όλο ζήτημα είναι πολιτική, δεν ξέρω πώς θα τελειώσει διότι οι Ουκρανοί είναι υπερήφανοι άνθρωποι. Ο πόλεμος θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα και δεν θα υπάρχουν νικητές. Δεν ήταν απαραίτητο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Πηγή: gazzetta.gr