Με τη Λίβερπουλ να έχει πλησιάσει στους τρεις βαθμούς, η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης υποδεχόμενη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πάει στο +6 και πήγε με 4άρα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ούτως ή άλλως το φαβορί και το επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο, αφήνοντας τη συμπολίτισσα στην 5η θέση και στο -1 από την 4η Άρσεναλ, η οποία έχει και… τρία παιχνίδια λιγότερα.

Το ντέρμπι άρχισε ιδανικά για τη Σίτι, αφού στο 5ο λεπτό ο Μπεράρντο Σίλβα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ντε Μπρόινε δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 από κοντά.

Ιδανική ήταν και η αντίδραση της Γιουνάιτεντ, όμως, αφού βγήκε μπροστά και στο 22′ κατάφερε να ισοφαρίσει με ωραία ενέργεια και πλασέ του Σάντσο εκτός περιοχής (1-1).

Μια ισοφάριση που οι φιλοξενούμενοι δεν χάρηκαν όσο θα ήθελαν όμως, αφού στο 28′ ο Φόντεν μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, ο Ντε Χέα απέκρουσε και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος έγραψε το 2-1 με το δεύτερό του γκολ.

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι μπήκε αποφασισμένη για το τρίτο γκολ που θα την έφερνε αγκαλιά με τη νίκη. Γκολ που πέτυχε τελικά στο 68′ με πολύ ωραίο τρόπο ο Μαχρέζ, μετά τη σέντρα του Ντε Μπρόινε, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-1.

Τα πάντα, πλέον, είχαν κριθεί αφού οι κόκκινοι διάβολοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και στο 90′ ξανά ο Μαχρέζ βρήκε δίχτυα, νικώντας τον Ντε Χέα σε τετ α τετ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.