Με τις Μίλαν και Ιντερ να έχουν έρθει ισόπαλες την Παρασκευή κόντρα σε Ουντινέζε και Τζένοα αντίστοιχα, η Νάπολι είχε την ευκαιρία να ανέβει στην 1η θέση, έστω ως ισόβαθμη με τους ροσονέρι, τους οποίους θα υποδεχθεί την επόμενη αγωνιστική. Και ακριβώς αυτό έκανε η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, η οποία πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Λάτσιο, σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο από το ξεκίνημά του και δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τα πράγματα να βελτιώνονται στο δεύτερο, στο οποίο ήρθαν και τα γκολ. Οι Ναπολιτάνοι άνοιξαν το σκορ στο 62′ με πλασέ του Ινσίνιε εκτός περιοχής και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 88′, όταν ο Πέδρο με δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.

Όλα έδειχναν, επομένως, ότι στο Ολίμπικο δεν θα υπήρχε νικητής, αλλά στο 94′ ο Φαμπιάν Ρουίθ έβαλε όσα φάλτσα έπρεπε για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, με τη Νάπολι να είναι πλέον ισόβαθμη με τη Μίλαν στην κορυφή και την Ίντερ να ακολουθεί στο -2, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.