Στις 12 Ιουνίου 2021, στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020, όλος ο κόσμος είχε σοκαριστεί βλέποντας τον Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει κατά τη διάρκεια του ματς και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Από τότε πέρασαν 8,5 μήνες και ο Δανός άσος επέστρεψε στη δράση, κάνοντας το ντεμπούτο του με τη Μπρέντφορντ στον αγώνα με τη Νιούκαστλ, όπου μπήκε ως αλλαγή.

Από την πρώτη στιγμή, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση και ξεπέρασε τον κίνδυνο, ο Έρικσεν έλεγε ότι θα επιστρέψει στα γήπεδα. Δυστυχώς για τον ίδιο αυτό δεν μπορούσε να γίνει με τη φανέλα της Ιντερ, στην οποία αγωνιζόταν, αφού στην Ιταλία ο νόμος απαγορεύει σε ποδοσφαιριστή που έχει υποστεί έμφραγμα να παίξει σε επαγγελματική κατηγορία.

Στην Αγγλία, όμως, δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός και έτσι ο Δανός υπέγραψε στη Μπρέντφορντ, κάνοντας ντεμπούτο με τη φανέλα της στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, όπου μπήκε ως αλλαγή στο 53ο λεπτό και αποθεώθηκε από όσους ήταν στις εξέδρες του Brentford Community Stadium.