Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από τη Μίντιλαντ στα play-offs εισόδου στους «16» του Europa Conference League. Ήταν η πρώτη του ήττα από τις 5 Δεκεμβρίου. Παρά τη διακοπή του σερί των θετικών αποτελεσμάτων, ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου, αισιοδοξεί πως η ομάδα του μπορεί να «γυρίσει» την εις βάρος της κατάσταση στο δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη στις 24 Φεβρουαρίου.

«Δεν θα πω τι θα περίμενα να δω παραπάνω, αλλά τι είδα. Ηταν πολύ ισορροπημένο ματς, με μία πολύ αθλητική ομάδα και με ποιότητα στην κυκλοφορία μπάλας. Στα πρώτα 20-25 λεπτά σεβαστήκαμε παραπάνω τον αντίπαλο. Κάναμε μερικά εύκολα λάθη που μπορούσαμε να αποφύγουμε, χάσαμε τρεις, τέσσερις μπάλες που μας βρήκε ο αντίπαλος ανοιχτούς», τόνισε αρχικά ο έμπειρος Ρουμάνος τεχνικός και συνέχισε:

«Βήμα-βήμα αρχίσαμε να ισορροπούμε και η δική τους ένταση να πέφτει. Στο δεύτερο μέρος, δεν αξίζαμε να χάσουμε, στο τέλος μένει η απογοήτευση του αποτελέσματος. Στο τέλος, αν τα σκεφτούμε όλα πιστεύω ότι η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιη, με βάση την εικόνα. Σίγουρα μπορούμε και πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση στην Τούμπα, θα είναι και γι’ αυτούς δύσκολο γατί θα παίζουμε στο γήπεδο μας. Πιστεύω ότι με την παρουσία του κόσμου μπορούμε, ξέρουμε και τον αντίπαλο καλύτερα», ολοκλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Πασχαλάκης, δήλωσε: «Η Μίντιλαντ είναι καλά δουλεμένη και γρήγορη ομάδα, δεν μπήκαμε καλά στο ματς, κάναμε ένα από τα χειρότερα μας ματς. Ωστόσο, έχουμε ένα δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα. Υπάρχει αισιοδοξία αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Πρέπει να σκεφτούμε τα λάθη που κάναμε». Ο Λευτέρης Λύρατζης, στο μεταξύ, είπε: «Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν διαφορετικό ρυθμό από τις εγχώριες διοργανώσεις. Έχουμε την ρεβάνς, θα δώσουμε απάντηση στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά τρέξαμε, προσπαθήσαμε, αλλά δεν σκοράραμε. Πλέον πρέπει να το κάνουμε στον επαναληπτικό. Μας έλειπε το σκοράρισμα, ενώ είχαμε πάθος»