Με τη Σενεγάλη να πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού, ανέβασε στα social media μια φωτογραφία του όπου ένας οπαδός στους δρόμους του Ντακάρ κρατάει τη φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα του διεθνή αμυντικού των «λιονταριών της Τεράνγκα».

Η ομάδα κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και οι παίκτες έτυχαν υποδοχής ηρώων από τους συμπολίτες τους.

Νωρίτερα, ο άσος των «ερυθρολεύκων», ανάρτησε στο Instagram μια φωτογραφία όπου κρατάει το τρόπαιο αγκαλιά στο κρεβάτι του στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της ομάδας στη Γιαουντέ του Καμερούν.

«Η όμορφη υπομονή», ήταν η λεζάντα του μηνύματός του. Κατά κάποιο τρόπο η υπομονή και η επιμονή έγιναν το σλόγκαν της ομάδας σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όπου έφτασαν ως τον τελικό και νίκησαν την Αίγυπτο με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι.

«Το περιμέναμε εδώ και 60 χρόνια. Κι αυτό δείχνει πως όταν παλεύεις, όταν προσπαθείς, όταν δεν τα παρατάς θα επιβραβευτείς», υποστήριξε ο προπονητής Αλιού Σισέ. Ο Αλιού Σισέ ως αρχηγός είχε αστοχήσει στο κρίσιμο πέναλτι του τελικού του 2002 όταν πήρε την κούπα το Καμερούν, ενώ το 2019 καθόταν στον πάγκο της Σενεγάλης όταν έχασε στον τελικό από την Αλγερία.

«Κανείς δεν πίστευε σε μας, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι και οι συμπατριώτες μας. Γι’ αυτό αξίζουν μα τόσο μεγάλη χαρά», δήλωσε ο αρχηγός της Σενεγάλης και άσος της Νάπολι, ο κεντρικός αμυντικός Καλιντού Κουλιμπαλί. Με χιλιάδες κόσμου να βγαίνει στους δρόμους της Σενεγάλης να πανηγυρίσει, η κυβέρνηση ανακήρυξε την ημέρα εθνική αργία. Υποδοχή ηρώων αναμένει τώρα τους παίκτες της εθνικής ομάδας.

Οι Σενεγαλέζοι μεταξύ των αστέρων της εθνικής περίμεναν πως και πως τον μεγάλο πρωταγωνιστή Σάντιο Μανέ, τον καλύτερο παίκτη της ομάδας, για να γιορτάσουν μαζί του. «Μπορεί να έχω πάρει το Champions League με την Λίβερπουλ και άλλους τίτλους, αλλά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής δεν συγκρίνεται με κανέναν. Είναι ο καλύτερος τίτλος της καριέρας μου και αυτή είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου», υποστήριξε μετά το τέλος του κυριακάτικου τελικού (6/2).