Για την ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο και για τον φόβο που νιώθουν οι ποδοσφαιριστές σε ό,τι αφορά το να το αποκαλύψουν, μίλησε ο Πατρίς Εβρά. Ο παλαίμαχος Γάλλος πλάγιος μπακ έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Le Parisien» και αναφέρθηκε στους παίκτες που του έχουν αποκαλύψει τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τονίζοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ομοφυλόφιλοι σε κάθε ομάδα αλλά φοβούνται να το πουν δημοσίως γιατί αυτό θα σημάνει το τέλος της καριέρας τους.

Ο Εβρά, η αυτοβιογραφία του οποίου θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, μίλησε στη γαλλική εφημερίδα και όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν γκέι ποδοσφαιριστές και γενικά για το θέμα ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο, απάντησε αναφέροντας ένα περιστατικό από τα χρόνια του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Όταν ήμουν στην Αγγλία, έφεραν κάποιον να μιλήσει στην ομάδα για την ομοφυλοφιλία. Κάποιοι από τους συμπαίκτες μου είπαν ‘’ αυτό είναι κατά της θρησκείας μου, αν υπάρχει κάποιος ομοφυλόφιλος στα αποδυτήρια, αφήστε τον να φύγει από τον σύλλογο’’ όπως και άλλα τέτοια σχόλια. Εκείνη τη στιγμή είπα στον εαυτό μου «Σκάσε». Έπαιξα με ποδοσφαιριστές που ήταν γκέι. Μου είπαν την αλήθεια τους πρόσωπο με πρόσωπο, διότι φοβούνται να μιλήσουν δημόσια. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες ανά σύλλογο που είναι γκέι. Αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν πεις ότι είσαι γκέι, τελείωσες», ήταν τα λόγια του Γάλλου πρώην αριστερού μπακ των Νις, Μονακό, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Μαρσέιγ και Γουέστ Χαμ.