Τον περασμένο Οκτώβριο ο Τζος Κάβαλο, Αυστραλός αριστερός μπακ της Adelaide United, έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος. Γεγονός που τον έκανε τώρα, Ιανουάριο του 2022, στόχο ομοφοβικής επίθεσης από οπαδούς της Melbourne Victory στην πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων, όπως κατήγγειλε μέσω social media.

Ο Κάβαλο είχε βρεθεί στο προσκήνιο πριν λίγους μήνες λόγω της αποκάλυψής του για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του και τώρα η προσοχή των ΜΜΕ της Αυστραλίας πέφτει ξανά πάνω του επειδή η αποκάλυψή του τον έφερε σε δύσκολη θέση. Ο Αυστραλός αριστερός μπακ άκουσε διάφορα από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram αναφέρθηκε σε όσα έγιναν και στην άποψή του για το θέμα.

«Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι δεν είδα ή άκουσα την ομοφοβική κακοποίηση στο παιχνίδι χθες το βράδυ. Δεν υπάρχουν λόγια να σου πω πόσο απογοητευμένος ήμουν.

Ως κοινωνία δείχνει ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα το 2022. Αυτό δεν πρέπει να είναι αποδεκτό και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να λογοδοτήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Το μίσος δεν θα νικήσει ποτέ. Δεν θα ζητήσω ποτέ συγγνώμη που ζω την αλήθεια μου και για το ποιος είμαι εκτός ποδοσφαίρου. Σε όλους τους νέους που έχουν υποστεί ομοφοβική κακοποίηση, σηκώστε το κεφάλι ψηλά και συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει θέση στο παιχνίδι για αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για όλους ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, το χρώμα του δέρματός σου ή από πού προέρχεσαι», ανέφερε αρχικά ο Κάβαλο και συνέχισε.

«Δεν θέλω κανένα παιδί ή ενήλικας στο Instagram να χρειάζεται να λαμβάνει τα απεχθή και προσβλητικά μηνύματα όπως αυτά που έχω λάβει εγώ. Ήξερα πραγματικά ότι είμαι αυτός που θα συναντούσα τέτοια σχόλια. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα ότι οι πλατφόρμες σας δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν αυτά τα μηνύματα.

Ευχαριστώ για όλα τα θετικά μηνύματα, την αγάπη και την υποστήριξη, βλέποντας ότι αυτό υπερτερεί κατά πολύ της αρνητικότητας. Ευχαριστώ αυτούς τους οπαδούς, με συγκινήσατε. Η αγάπη πάντα θα κερδίζει».