Αν η καλή… χρονιά από το πρωί φαίνεται, τότε το 2022 δεν θα είναι και τόσο καλό για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στο πρώτο παιχνίδι της ηττήθηκε από τη Χετάφε με 1-0 και κινδυνεύει να δει τη 2η Σεβίλλη να την πλησιάζει στους 5 βαθμούς. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και δέχθηκε γκολ στο πρώτα λεπτά, με τις προσπάθειές της στη συνέχεια για να ανατρέψει την κατάσταση να αποδεικνύονται άκαρπες.

Η Χετάφε, όπως προαναφέρθηκε, αιφνιδίασε τη Ρεάλ και άνοιξε το σκορ στο 9′ με το διαγώνιο σουτ του Ουνάλ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το διπλό λάθος του Έντερ Μιλιτάο. Η «βασίλισσα» δεν συνήλθε άμεσα από αυτή την εξέλιξη και χρειάστηκε κάποια λεπτά για να καταλάβει τι έγινε, ανεβάζοντας την απόδοσή της στη συνέχεια.

Ο Μόντριτς, όμως, στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε, με τον Αντσελότι να προσπαθεί στο δεύτερο ημίχρονο να βρει τη λύση μέσω των αλλαγών που έκανε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, η Χετάφε πανηγύρισε την πρώτη της νίκη επί της Ρεάλ έπειτα από εννιά χρόνια, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.