Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Ζοάο Κανσέλο, ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Instagram πως τραυματίστηκε στο πρόσωπο στην προσπάθειά του να απωθήσει τέσσερις ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του.

Οι «πολίτες» επιβεβαίωσαν πως ο 28χρονος ακραίος αμυντικός έπεσε θύμα ληστείας το βράδυ της Πέμπτης (30/12). Παράγοντες του συλλόγου πήγαν στο σπίτι του Πορτογάλου άσου προκειμένου να στηρίξουν τον ίδιο, αλλά και την οικογένειά του ψυχολογικά και να τους βοηθήσουν καθώς η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

«Δυστυχώς σήμερα δέχθηκα επίθεση από τέσσερις δειλούς που με χτύπησαν και προσπάθησαν να κάνουν κακό στην οικογένειά μου», έγραψε ο Ζοάο Κανσέλο σε μήνυμα του στον λογαριασμό του στο Instagram. «Όταν αντιστέκεσαι, αυτό συμβαίνει. Πήραν όλα τα κοσμήματά μου και άφησαν το πρόσωπό μου σε αυτή την κατάσταση», συνέχισε. Κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι με τόση κακία. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι η οικογένειά μου και ευτυχώς είναι όλοι τους καλά. Έπειτα από τόσα εμπόδια που ξεπέρασα στη ζωή μου, αυτό είναι ένα ακόμη που θα ξεπεράσω. Δυνατά, όπως πάντα».

Ο Ζοάο Κανσέλο στα 18 του ήταν συνεπιβάτης σε τροχαίο δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή της η μητέρα του. Από το 2019 αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια της Premier League και είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Σε ανακοίνωσή της, η Μάντσεστερ Σίτι υποστήριξε πως είναι σοκαρισμένη. «Ο Ζοάο και η οικογένειά του έχουν τη στήριξή μας και εκείνος βοηθάει τις αρχές στην έρευνα αυτού του πολύ σοβαρού περιστατικού», ανέφερε.

Σήμερα (31/12), ο Ζοάο Κανσέλο αναμένεται να περάσει από εξετάσεις τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές με τον σύλλογο να είναι θορυβημένος που συνέβη κάτι τέτοιο σ’ έναν ποδοσφαιριστή του. Έπειτα θα αποφασιστεί αν θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στο Λονδίνο για το παιχνίδι με την Άρσεναλ την Πρωτοχρονιά.