Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο έπειτα από 11 μήνες καθώς ξεπέρασε με 3-1 την Μπέρνλι στο «Ολντ Τράφορντ» σε ματς για την 20η αγωνιστική της Premier League. Με τους τρεις βαθμούς που πήρε ανέβηκε και πάλι στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για να πάρει ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Απέναντι στην ομάδα που είχε να δώσει επίσημο ματς 19 ημέρες (τελευταία φορά που έπαιξε η Μπέρνλι ήταν στις 12/12 στο 0-0 με την Γουέστ Χαμ), καθώς «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό (αναβλήθηκαν κατά σειρά τα παιχνίδια, όχι όλα με δική της υπαιτιότητα, με τις Γουότφορντ στις 15/12, Άστον Βίλα στις 18/12 και Έβερτον στις 26/12), η Γιουνάιτεντ «καθάρισε» εύκολα την παρτίδα.

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ με φαλτσαριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στο 8ο λεπτό και στο 27′ ο Μπεν Μι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «κλάρετς» άθελά του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε στο 35′ προ κενής εστίας φτάνοντας στα οκτώ γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η Μπέρνλι μείωσε στο 38′ με τον Άαρον Λένον. Στο β’ μέρος, οι «κόκκινοι διάβολοι» διαχειρίστηκαν το ματς και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ.

Με τη νίκη έφτασαν στους 31 βαθμούς, 19 λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και βρίσκονται στην 6η θέση της κατάταξης, τέσσερις πίσω από την 4η Άρσεναλ. Παράλληλα, επέκτειναν στα πέντε ματς το αήττητο σερί (3-2-0) υπό τον υπηρεσιακό προπονητή Ραλφ Ράνγκνικ.

«Υπάρχει αρνητικότητα»

Με την λήξη του ματς ο μέσος Σκοτ ΜακΤόμινεϊ ανέφερε πως ελπίζει «η ομάδα να τα πάει καλύτερα στο 2022. Θέλουμε να χαρούμε με το ποδόσφαιρο. Υπάρχει πολλή αρνητικότητα γύρω από την ομάδα», τόνισε. Αυτή η αρνητικότητα έχει να κάνει με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα περί διαφορών εντός των αποδυτηρίων και γκρίνιας για τις μεθόδους του Γερμανού τεχνικού. Σχεδόν σε καθημερινή βάση τα αγγλικά ΜΜΕ παρουσιάζουν και ένα νέο παιχνίδι… εξουσίας στο εσωτερικό της ομάδας.