Ο αγώνας της ΑΕΛ με την Ξάνθη ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Super League 2 και όλα πήγαν τέλεια, σε αγωνιστικό επίπεδο, για τους Θεσσαλούς, αφού επικράτησαν με 4-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της Βέροιας από τον Ηρακλή μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς. Στο παιχνίδι του Αλκαζάρ, όμως, υπήρξε και ένταση ανάμεσα στους δύο πάγκους, με τον διαιτητή τελικά να αποφασίζει την αποβολή του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε έντονο λεκτικό επεισόδιο με τον Κώστα Τσαλίκη, team manager της ακριτικής ομάδας.

Στον αγωνιστικό τομέα, όπως προναφέραμε, όλα ήταν μια χαρά για την ΑΕΛ, η οποία με χατ-τρικ του Ογκμπόε (26′, 51′, 55′) και ακόμη ένα γκολ από τον Τσουμάνη στο 89′, επικράτησε με 4-0.

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν έλειψε και η ένταση, με πρωταγωνιστή τον Κούγια. Ο πρόεδρος της Λάρισας είχε, αρχικά, νεύρα με τον διαιτητή Φώτη Πολυχρόνη, φτάνοντας ως το κέντρο του γηπέδου για να του εκφράσει τα παράπονά του όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Τα πράγματα, όμως, δεν ηρέμησαν στο β’ μέρος, με τον Κούγια να αποβάλλεται τελικά από τον ρέφερι λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αφού είχε έντονη λογομαχία με τους ανθρώπους της Ξάνθης, ο team manager της οποίας επίσης αποβλήθηκε.