Οι Μιλγουόκι Μπακς πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους σε ισάριθμες ημέρες. Ξεπέρασαν με 102-95 τους Ντάλας Μάβερικς εκτός έδρας και καθώς αναμένουν την επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο που απουσίαζε εκ νέου αισιοδοξούν πως τα καλύτερα… έρχονται. Πλέον, οι πρωταθλητές του NBA έχουν ρεκόρ 21-13.

Ο «Greek Freak» έλειψε για ακόμη ένα ματς των «ελαφιών» καθώς ακολουθεί τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας του NBA. Ωστόσο, έγινε γνωστό πως το συνδικάτο των παικτών και η λίγκα βρίσκονται σε συζητήσεις για να μειωθεί το διάστημα που παραμένουν σε καραντίνα όσοι μπασκετμπολίστες βρίσκονται θετικοί, εφόσον, ο έλεγχος που τους γίνεται το επιτρέπει. Έτσι, το συνδικάτο πιέζει ώστε οι παίκτες να είναι διαθέσιμοι έπειτα από έξι ημέρες κι όχι έπειτα από δέκα, όπως ισχύει τώρα.

Οι Μιλγουόκι Μπακς ελπίζουν να έχουν στη διάθεσή τους τον κορυφαίο παίκτη τους στο ματς με τους Μπόστον Σέλτικς που θα διεξαχθεί τα Χριστούγεννα (25/12, 21:30) στο «Fiserv Forum». Μετά από τα Χριστούγεννα οι Μπακς αγωνίζονται τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/12, 02:00) κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ εκτός έδρας.

Όσον αφορά στο ματς, η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ, μπορεί να πήγε στο Ντάλας με σημαντικές ελλείψεις, αλλά ακόμη πιο σημαντικές ήταν εκείνοι που επηρέασαν τους Μάβερικς. Από τους γηπεδούχους έλειπαν ο σούπερ σταρ Λούκα Ντόντσιτς, αλλά και άλλοι σημαντικοί παίκτες όπως σέντερ Κρίσταπς Πορζίνγκις κι ο γκαρντ Τιμ Χάρτναγουεϊ Τζούνιορ.

Οι Μπακς άρχισαν νωθρά το παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν με 23-15 έπειτα από την πρώτη περίοδο. Αντέδρασαν στο δεύτερο 12λεπτο και πήγαν στ’ αποδυτήρια με μειονέκτημα δύο πόντων, αλλά έχοντας αλλάξει το μομέντουμ. Στην 3η περίοδο έκαναν την ανατροπή και στην τελευταία… πράξη του ματς «σφράγισαν» τη νίκη τους. Πρωταγωνίστησαν ο Κρις Μίντλετον (26 π., πέντε ριμπ., επτά ασ.), ο Τζρου Χόλιντεϊ (24 π., επτά ριμπ., επτά ασ.) κι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς (22 π,, οκτώ ριμπ., τέσσερις ασ.). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.