Η Λίβερπουλ ήθελε τη νίκη για να παραμείνει στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ ήθελε τη νίκη για να πλησιάσει στην 4άδα έχοντας και… τρία παιχνίδια λιγότερα. Τελικά καμία από τις δύο ομάδες δεν πέτυχε αυτό που ήθελε αλλά οι ουδέτεροι δεν είχαν κανένα λόγο να παραπονεθούν για οτιδήποτε, αφού τα «σπιρούνια» και οι κόκκινοι πρόσφεραν ένα γεμάτο παιχνίδι, όπως φανερώνει και το τελικό 2-2.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άρχισαν καλύτερα και από το 13ο λεπτό είχαν και το σκορ… ως απόδειξη, αφού ο Κέιν πήρε την κάθετη πάσα και με πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ εντός έδρας φέτος, κάνοντας το 1-0. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, μάλιστα, συνέχιζε να επιτίθεται και είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ αλλά ο Άλισον έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο πλασέ του Ντέλε Άλι.

Δεν έγινε, επομένως, το 2-0, έγινε όμως το 1-1 στο 35′, όταν ο Ρόμπερτσον από αριστερά εντός περιοχής σήκωσε τη μπάλα για τον Ζότα, ο οποίος με κεφαλιά βρήκε δίχτυα και έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, η Τότεναμ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, μέσα σε δύο λεπτά, με τον Κέιν για το δεύτερο γκολ αλλά δεν το έκανε και στο 69′ είδε τον Ρόμπερτσον με κοντινή κεφαλιά, μετά το γύρισμα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, να κάνει το 1-2.

Η Λίβερπουλ είχε καταφέρει να κάνει την ανατροπή και πρόβαλε, πλέον, ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, αλλά στο 74′ η λάθος εκτίμηση του Άλισον είχε ως αποτέλεσμα ο Σον να κάνει το 2-2 για τους Λονδρέζους, οι οποίοι στη συνέχεια φόρτσαραν για τη νίκη αφού η αποβολή του Ρομπερτσον άφησε με 10 παίκτες τους κόκκινους. Άλλο γκολ, όμως, δεν μπήκε, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τα πάντα τελικά.