Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας του NBA κατά της μετάδοσης του κορονοϊού και ως εκ τούτου απουσίασε από τη νίκ των Μιλγουόκι Μπακς επί των Ιντιάνα Πέισερς με 114-99 στο «Fiserv Forum».

Το πότε θα επιστρέψει είναι άγνωστο. Οι οδηγίες της λίγκας αναφέρουν πως είτε πρέπει να μείνει σε απομόνωση για δέκα μέρες ή να παρουσιάσει δύο αρνητικά PCR tesr μέσα σε διάστημα 24 ωρών το ένα από το άλλο για να του «ανάψουν» το πράσινο φως και ξαναμπεί στη δυναμική της ομάδας.

Στους Μιλγουόκι Μπακς, πάντως, η αλήθεια είναι πως επικρατεί συγκρατημένη ανησυχία όχι μόνο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά για το αν ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί εντός των αποδυτηρίων. Συνολικά τρεις παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του «Greek Freak», έλειψαν από το ματς – ο Γουέσλι Μάθιους κι ο Ντόντε Ντι Βιντσέντσο ήταν οι άλλοι δύο. «Ελπίζω να είναι καλά, να είναι υγιής και να φροντίζει τον εαυτό του», τόνισε ο κόουτς των «ελαφιών», Μάικ Μπουντενχόλζερ και συνέχισε: «Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της λίγκας κατά γράμμα».

Βέβαια, να σημειώσουμε πως και οι Πέισερς έχουν «χτυπήθεί» από τον κορονοϊό και δεν είχαν στη διάθεσή τους τον προπονητή Ρικ Καρλάιλ. Μέσα στην εβδομάδα έκλεισαν προληπτικά το προπονητικό τους κέντρο προκαλώντας αναταραχή στην ομάδα που βγήκε από τη ρουτίνα της. Από την Παρασκευή (17/12) που επανέρχονται πιο σκληρά μέτρα πολλές ομάδες που δεν έχουν όλους τους παίκτες τους εμβολιασμένους θα αντιμετωπίσουν πιο αυστηρούς ελέγχους.

Όσον αφορά στο ματς, οι Μπακς έκαναν… περίπατο. Ο Τζρου Χόλιντεϊ έβαλε 26 πόντους και όπως τόνισε μετά από την λήξη του ματς επιχείρησε να γίνει κι αυτός σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από 20 πρόσθεσαν ο Μπόμπι Πόρτις κι ο Πατ Κόνατον, ενώ 15 έβαλε ο Τζόρνταν Νουόρα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, έπαιξε για 21 λεπτά και είχε δύο πόντους, με τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Οι Πέισερς ήταν ανταγωνιστικοί μονάχα στην πρώτη περίοδο και έκτοτε «λύγισαν» με τη διαφορά ποιότητας να φαίνεται στο παρκέ. Στην τελευταία περίοδο, τα «ελάφια» έτρεξαν ένα σερί 21 πόντων και «σφράγισαν» μια πολύ σημαντική. Πλέον, έχουν ρεκόρ 19-11. Παίζουν ξανά τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Νέα Ορλεάνη με τους Πέλικανς.